Ezen a héten már Eb-n emel

2024.02.12. 06:00

Nagy Péter lökésén múlt a német bajnoki cím

Megtartotta főpróbáját a németországi Rodingban Nagy Péter súlyemelő a hétvégi szófiai Európa-bajnokságra.

Becsei Dávid

Nagy Péter (középen áll) és németország csapattársai.

Forrás: Nagy Péter családi albuma

A Bundesliga-csapatbajnokság fordulójában a németországi Rodingban állt színpadra a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter a Speyer versenyzőjeként. A német bajnoki címért Nagy csapata, valamint egy másik vetélkedett.

– Rendkívül szoros és izgalmas csatát hozott az egész verseny a két klub között. Az utolsó lökésemen múlt, hogy nyerünk, vagy sem. Sajnos a 208 kilogramm kifogott rajtam. Szakításban három jó gyakorlatom volt, 148, 155 és 160 kilogramm, lökésben pedig a 185 után a 200 kg-ot is teljesítettem. A versenyen fáradt voltam és enervált, ami nem ért váratlanul, mert edzésből érkeztem a versenyre, nem pihentem rá semmit – értékelte a németországi csapatbajnokságot a Délmagyarországnak Nagy Péter.

Egy héttel korábban Párizsban versenyzett Nagy a francia csapatbajnokságon, ahol a harmadik helyen végzett klubjával az aktuális fordulóban. A szófiai Európa-bajnokságra pénteken indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában