Készül az Európa-bajnokságra

2024.02.04. 13:17

Párizsban versenyzett Nagy Péter súlyemelő

Jól sikerült az év első versenye Nagy Péter számára. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője a francia csapatbajnokságon vett részt Párizsban, ahol 363 kilogrammos összteljesítménnyel zárt. Két héttel az Európa-bajnokság előtt jól jönnek a súlyok neki, most már a beülés finomításon van a hangsúly nála.

Becsei Dávid

Nagy Péter Párizs után Németországba utazik, majd a bulgáriai Szófiába az Európa-bajnokságra.

Fotó: Török János

– Jónak értékelem az év első versenyét. Öt jó fogást emeltem, a hatodikra nem is volt szükség. Az év eleji formához képest egész jó eredményt értem el – jegyezte meg a Délmagyarország érdeklődésére Nagy Péter.

Szakításban sorozatban 150, 157 és 163 kilogrammot emelt, majd lökésben 185 és 200 kg-ot teljesített Párizsban. Csapatával a bajnoki címet viszont nem tudták megszerezni, ugyanis a versenyt megelőző napokban két csapattársa is megsérült. A rendkívül szoros versenyen edzőjük számítása szerint amennyiben a két sérült súlyemelő tudta volna hozni a tőlük elvárt súlyt, akkor Nagyék állhattak volna fel a dobogó tetjére. Így viszont a harmadik helyen végeztek.

Mielőtt február 15-én elutazik a szófiai Európa-bajnokságra Nagy Péter, még Németországban is látogatást tesz. Párizshoz hasonlóan ott is csapatbajnokságon vesz részt.

– Novemberben merült fel először, hogy megyek a németországi csapatbajnokságra, de akkor végül abbamaradtak az egyeztetések. Ezen a héten viszont ismét megkerestek, így beszéltem a szövetségi kapitányunkkal, aki megengedte, hogy versenyezzek. Alapvetően 370 kilogrammos összteljesítményt várnának tőlem, de az Eb előtt biztosan nem szeretném kiemelni magam. A 360 körüli eredményre viszont ugyanúgy jó lehetek, mint Franciaországban – tette hozzá a szegedi rekordbajnok súlyemelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában