Eddig minden úgy alakul, ahogy eltervezte

2024.02.20. 17:54

Túlteljesítette tervét, Nagy Péter 8. lett az Eb-n

Túlteljesítette négy kilóval eredeti tervét Nagy Péter, így elégedetten értékelt. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője 374 kilogrammos összteljesítménnyel a nyolcadik helyen zárt a Szófiában rendezett Európa-bajnokságon, ráadásul a B csoport küzdelmeit lökésben megnyerte.

Becsei Dávid

Szakításban még emeltetett is a súlyon Nagy Péter, amit sikerrel vett.

Fotó: Török János

Nem javított eddigi olimpiai kvalifikációs eredményén Nagy Péter, de emiatt egyáltalán nem csalódott. Párizsba öt kötelező selejtezős versenyen át vezet az út. Minden súlyemelő legjobb eredményét veszik majd alapul, és így kvalifikál a legjobb tíz plusz kettő sportoló az ólomsúlyúak kategóriájában. A szegedi rekordbajnok eddigi legjobb teljesítménye a tavalyi világbajnokságról 381 kg. Lapunknak Szófiába utazása előtt úgy vélekedett, 400 kiló körül kell teljesítenie a kvótához. Erre utoljára április elején lesz majd esélye a thaiföldi világkupán.

8. helyen végzett

Visszatérve az Európa-bajnokságra, a 38 éves súlyemelő szakításban 160 kilón kezdett, majd a 165-öt elrontotta. A harmadik fogása viszont sikeres volt, 167 kilogrammal ebben a fogásnemben harmadikként végzett a B csoportban. Lökésben annak ellenére nyolcasa élén végzett, hogy a 212-vel besokalt, de a 201 és 207 kilogrammot is sikeresen kilökte. Összesítésben így 374 kilóval zárt, ami az A csoport küzdelmei után kiderült, a nyolcadik helyre volt elég az Eb-n.

– Teljesen elégedett vagyok – kezdte értékelését a Délmagyarország érdeklődésére. – Összetettben 370 kilót terveztem, így minden, ami felette van, az csak jó lehet – folytatta.

Zsúfolt időszaka volt

Úgy vélekedett, nehéz időszak van mögötte, hiszen az elmúlt néhány hétben a rendszeres edzések, valamint a francia és német csapatbajnokságon szereplés miatt kevesebb ideje jutott a pihenésre.

– Szakításban a második fogásom nem sikerült, de éreztem, hogy van benne, ezért is emeltettünk rajta a harmadikra, ami már sikeresnek bizonyult. Lökésben jól jött az első két fogás, a harmadik viszont már túl volt a csúcson, de megpróbáltam – jellemezte versenyét.

Egy esély maradt

Az olimpiai kvalifikáció utolsó lehetőségéért Thaiföldre kell utaznia Nagynak április első napjaiban. Ott kell olyan mértékben megjavítania a 2023-as vb-teljesítményét, amely elég lehet az ötkarikás kvótához.

– Eddig minden úgy alakul, ahogy az év elején elterveztem. Remélem, áprilisig kitart a formám! Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült megnyerni a B csoportot, de a verseny már csak ilyen. Edzésből jöttem, az itt eltöltött három nap jelentette a pihenést számomra a versenyre. Nincs okom a panaszra, sőt – zárta beszámolóját az Eb-8. Nagy Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában