Helyi sport

2024.03.29. 12:00

Evés közben jön meg a Kosársuli étvágya

Zsinórban tizenegy győzelmet aratott a Vásárhelyi Kosársuli, amely bár nehéz helyzetben volt a szezon egyes szakaszában, ennek a szériának köszönhetően már biztosan ott lesz az NB I./B Zöld csoportjának rájátszásában.

Vajgely Pál

Kiváló formában van a vásárhelyi csapat.

Fotó: Hunbasket.hu

Január 13. óta nem hibázott a Vásárhelyi Kosársuli. Az azóta lejátszott tizenegy bajnoki mérkőzés mindegyikét megnyerte a vásárhelyi kosárlabdacsapat a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában, ennek a szériának köszönhetően pedig a negyedik helyről várhatja az alapszakasz utolsó fordulóját.

Az a célunk, hogy minél tovább húzzuk ezt a szériát Nem volt könnyű mérkőzésünk az elmúlt időszak során, viszont mindig sikerült győzelmet aratnunk, ez a sorozat pedig párját ritkítónak mondható – kezdte Szabó Attila, a Vásárhelyi Kosársuli elnöke.

A gárdához a szezon közben két olyan játékos is érkezett, aki hétről-hétre meghatározó teljesítményt nyújt. Uros Rosics 10 meccs alatt 21 pontot, és 27.8-as teljesítmény-indexet, míg Orgona Gergő 16.5 pontot és 20.9-es VAL-t átlagol, mióta a Kosársuliban játszik. Mellettük a saját nevelésű fiatalok is komoly szerephez jutnak, mint Balogh és Borbáth, Nagykőrösön pedig Bősz vállalt nagy szerepet a 15 pontos hátrányból való fordításból.

Természetesen rengeteget jelent az ő érkezésük, velük kitöltöttük azokat a hézagokat, amelyek korábban megvoltak. Fontos, hogy mindketten emberileg is abszolút pozitívan állnak a csapathoz, ennek is köszönhetően jó közösség formálódott, és azt gondolom, mindenki fejlődött, és erősebb lett az elmúlt időszakban. Igazi csapatként vagyunk erősek – tette hozzá a vásárhelyiek elnöke.

November elején hét meccs után két győzelemmel és öt vereséggel állt a csapat, amikor az addigi edző, Vuk Pavlovic a Békéscsabához távozott. Akkor Utasi Gábor és Sasa Vejinovic vette át a csapat vezetését, azóta a csapat pedig 13 győzelmet és 5 vereséget könyvelhetett el.

A novemberi edzőváltásra nem készültünk, teljesen újra kellett tervezni a dolgokat. Az eredmények egyelőre azt bizonyítják, jól jártunk ezzel a cserével. Az új edzőpáros összekovácsolta a csapatot, a játékosok bizonyítani akartak azt követően, hogy az edzőjük elhagyta őket, de minden a helyére került – mondta a szezon kezdeti nehézségeiről Szabó Attila.

A vásárhelyiek Húsvét vasárnap 18 órától az Atomerőmű SE U23-as csapatát fogadják az alapszakasz utolsó fordulójában, és amennyiben nyernek, akkor biztosan pályaelőnyből kezdik majd a play-offot.

Bízom benne, hogy sikerül tizenkettes győzelmi szériával zárnunk az alapszakaszt. A rájátszással egy új szezon kezdődik. Nem tekintünk előre, csak a soron következő párharc a fontos, így a céljaink is menet közben alakulhatnak. A legfontosabb, hogy az első körön túllegyünk, és bízunk benne, hogy evés közben jön meg majd az étvágy – mondta Szabó Attila.

Az utóbbi hetek sikerszériája rendre kiváló, már-már a korábbi A csoportos idők hangulatát idéző mérkőzéseket hozott a Hódtói sportcsarnokba.

Igény van a minőségi kosárlabdára a városban, sokan mellénk álltak, fantasztikus a hangulat a Hódtói sportcsarnokban. Békéscsabára hetven szurkoló kísért el bennünket, így szinte hazai környezetben játszhattunk. A klub vezetősége már most megkezdte a felkészülést a következő szezonra, azon vagyunk, hogy minden problémát megoldjunk – zárta Szabó Attila.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában