Vasárnap 17 órától a Szeged-Csanád GA a Tiszakécskét fogadja

2024.03.29. 16:28

Fontos a győzni akarás

Két hét szünet után folytatódik a Merkantil Bank labdarúgó NB II., amelynek 26. fordulójában a Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától a kiesés elől menekülő Tiszakécskét fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Mádi József

Ppapp Áron (balról) gyors és gólerős játéka fontos lehet.

Fotó: Karnok Csaba

Éppen a héten váltott edzőt a Szeged-Csanád GA aktuális ellenfele: Tiszakécskén megköszönték Kis Károly három hónapos munkáját, helyét a stábból Balogh Pál vette át. 

Azt tartják, a változás, a frissítés mindig jót tesz egy bajban lévő csapatnak – a Bács-Kiskun vármegyei alakulat a kieső, 19. helyen áll a másodosztályban, a bent maradást jelentő 14. hely nyolc pontra van tőlük –, legalábbis rövid távon biztos. Már csak az a kérdés maradt, a vasárnapi meccsen máris jelentkezik-e ez a pozitív hatás a kécskei alakulatnál.

A Szegednek ezzel azért annyira nem kell foglalkoznia, hiszen megint remek sorozatban vannak. Az elmúlt öt mérkőzésen nem kaptak ki Haris Attiláék (ennél hosszabb sorozata csak a Vasasnak és az Ajkának van, előbbi 14, utóbbi 8 találkozó óta veretlen), és ezeken a meccseken gólt sem szereztek az ellenfelek. Összességében ez a széria immár 467 perce tart.

Ezzel szemben a Tiszakécske immár 15 mérkőzés óta nem tudott nyerni… Nyilvánvalóan ezért (is) történhetett meg az edzőcsere, amelytől új impulzusokat várhat a kécskei vezetés.

– A válogatott szünet alatt igyekeztünk pszichológiailag felfrissíteni a csapatot a tavaszi szezon második felére. Nagyon nehéz két hónap elé nézünk, ezzel együtt hiszem, hogy elérhetjük a célunkat! A Tiszakécske is az élet-halál harcot vív. Komoly csapat, amely minőségi, jó játékosokból áll. A siker érdekében szüntelen koncentrációval, kompaktan és agresszívan kell futballoznunk. A játék minden aspektusában maximumra kell törekednünk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a győzni akarás milyen jelentőséggel bír. A belülről fakadó motiváció elengedhetetlen a győzelemhez. Számítunk szurkolóink támogatására, szeretnénk kiszolgálni őket – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

A szegedi klub különleges ünnepi programmal várja a legfiatalabb szurkolóit a vasárnapi mérkőzésen: tojáskereső játékra invitálja a gyermekeket a bajnoki mérkőzésen. A húsvéti nyuszi a főlelátó székei alatt kék, fekete és zöld tojásokat rejt el. Érdemes lesz egy kicsivel a kezdés előtt hamarabb érkezni a stadionba, hogy a gyerekek a jutalmak valamelyikében részesüljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában