A szegedi karatés zsinórban nyolcadszor lett magyar bajnok

2024.03.19. 14:08

Polák Leila verhetetlen

Sorrendben nyolcadik alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot egyéniben a szegedi karatés, Polák Leila, aki csapatban is első lett Debrecenben.

Mádi József

Polák Leila nyolcadik felnőtt bajnoki címét szerezte meg.

Fotó: Tadashii

Elkezdődött a 2024. évi versenyszezon a kyokushin karate sportágban is, ennek szellemében rendezték meg Debrecenben a felnőtt magyar bajnokságot. Ez a legfontosabb felnőtt esemény az esztendő programjában, mivel az ezen a versenyen elért eredmények alapján tudják kvalifikálni magukat a felnőtt versenyzők a 2024-es világversenyekre.

A szegedi Tadashii Sportegyesületnek kiválóan sikerült a kvalifikációs verseny, ugyanis Polák Leila egyedülálló sorozattal, 2016 óta immár zsinórban a nyolcadik évben szerzett magyar bajnoki címet (2021-ben a világjárvány miatt nem rendeztek magyar bajnokságot) a felnőtt női katában.

Emellett a Polák Leila, Pápai Balázs, Tóth Péter összeállítású szegedi csapat szintén bajnoki címet szerzett a csapat formagyakorlat kategóriában, ezzel pedig Polák egyéniben és a trióval is kvalifikálta magát az idei világ- és Európa-bajnokságra.

A Tadashii HSE a férfi mezőnyben is jól szerepelt Sebestyén Miklós révén, aki a +95 kg-os súlycsoportban bronzérmes helyen végzett a bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában