Már a jövőjét tervezi

2024.04.12. 07:00

A Pick Szeged sztárigazolása kihagyja az olimpiát

Kihagyja a párizsi olimpiát Magnus Abelvik Röd, hogy a lehető legjobb formában kezdje meg a következő szezont új állomáshelyén, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában. A világklasszis norvég jobbátlövő januárban lábtörést szenvedett az Európa-bajnokságon, emiatt jelenleg rehabilitációs munkát végez, ami az előzetes terveknek megfelelően halad.

Becsei Dávid

Magnus Abelvik Röd ideiglenesen lemondta a válogatottságot, hogy 100 százalékosan a felépülésére koncentrálhasson.

Fotó: AFP

Átmenetileg lemondta a válogatottságot Magnus Röd. A norvég kézilabdázó annak érdekében nem vesz részt az ötkarikás játékokon, hogy a lehető legjobb formában legyen a 2024–2025-ös szezonban, amely az első lesz neki Szegeden.

A 26 éves játékos rehabilitációja jól halad. Röd úgy nyilatkozott, a norvég bajnokság rájátszásában lehetséges, hogy még pályára lép a Kolstad mezében. Az olimpia viszont rossz időpontban abból a szempontból számára, hogy a következő idényre, amikor Szegedre igazol, elérje a maximum teljesítményét. Emiatt nem küzd meg a válogatott meghívóért, lemondott erről ideiglenesen. Később viszont elmondása szerint Jonas Wille szövetségi kapitány rendelkezésére áll majd.

– Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de nem vagyok kész arra, hogy a sérülésem után megharcoljak azért, hogy bekerüljek az olimpiai keretbe. Nekem és a válogatottnak is jobb, ha most tartok egy kis szünetet. Erről tájékoztattam a szövetségi kapitányt – idézi Magnus Röd szavait a handball.no portál.

A kézilabdázó úgy fogalmazott, hogy nyugodtan szeretne dolgozni az elkövetkezendő hetekben és hónapokban, nem szeretne bajnokság megnyerésén stresszelni.

– Mindig az a vágyam, hogy az összes mérkőzésen pályára lépjek, de most be kell látnom, ez nem lehetséges. A válogatottban játszani óriási kiváltság, pláne az olimpián. Ha Norvégiát akarod képviselni a párizsi keretben, akkor fizikálisan és mentálisan is 100 százalékosnak kell lenned. Én viszont most 100 százalékosan arra szeretnék koncentrálni, hogy egészséges és sérülésmentes legyek – hangsúlyozta Röd, akit a következő két szezonra igazolt le az OTP Bank-Pick Szeged.

Nincs előtte zárva az ajtó

– A norvég válogatottnak mindig szüksége lesz egy olyan játékosra, mint az egészséges Magnus Röd. Ennek ellenére teljesen megértem, hogy több időre van szüksége, hogy megbizonyosodjon arról, bírja a válogatott- és klubterhelést. Támogatjuk őt és tiszteletben tartjuk a döntését. A párbeszéd végig jó volt köztünk, egyetértünk abban, hogy nincs zárva előtte az ajtó az olimpia után – nyilatkozta Jonas Wille, a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában