Klasszis kézilabdázóval erősítenek

2024.02.23. 10:03

Hivatalos: Magnus Röd a Pick Szegedben folytatja a pályafutását

158 gólt szerzett eddig a Bajnokok Ligájában, 84 alkalommal szerepelt a norvég válogatottban, amellyel kétszeres világbajnoki ezüstérmes, valamint Európa-bajnoki bronzérmes. Magnus Abelvik Röd kétéves szerződést kötött az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával a 2024–2025-ös idénytől.

Becsei Dávid

Röd a norvég válogatottban is meghatározó szerepet tölt be.

Forrás: AFP

Fotó: Jan Woitas

Tobias Thulin, Lazar Kukics, Janus Smárason és Jérémy Toto után bejelentette ötödik új kézilabdázóját a következő szezonra a Pick Szeged. A 26 éves Magnus Röd a norvég Kolstadtól érkezik a Tisza-parti városba. Jelenlegi klubcsapatába 2023 nyarán igazolt, a norvég bajnokságban idén tíz alkalommal lépett pályára és harmincegy  egy gólt szerzett. A Bajnokok Ligája idei kiírásában hét meccsen harmincegy találatnál jár. Második legeredményesebb mérkőzésén a Szegednek hétszer talált be, míg a Paris Saint-Germain ellen tizenkét gólt dobott. Az Európa-bajnokság lábsérülést szenvedett, ami miatt megműtötték, sajtóinformációk szerint visszatérés áprilisban várható, így a márciusi olimpiai selejtező is kihagyja valószínűleg Tatabányán.

– Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapathoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Már nagyon várom, hogy megismerhessem az új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, nagy célokkal és elvárásokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredményeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére, hamarosan találkozunk a remek Pick Arénában – nyilatkozta a bejelentés kapcsán a norvég válogatott mezében 187 gólnál járó Magnus Röd.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában