Komoly fájdalmai megakadályozták a versenyzésben

2024.04.11. 10:08

Nagy Péter visszalépett a világkupán, nem lesz ott a párizsi olimpián

Meghiúsult az álma. Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője egy sérülés miatt az utolsó esélyét meg sem tudta ragadni, hogy esetleg kvalifikálja magát a párizsi ötkarikás játékokra. Térdfájdalma miatt az elmúlt hetekben több edzést is kihagyott, valamint a thaiföldi világkupán való versenyzéstől is vissza kellett lépnie csütörtökön délelőtt.

Becsei Dávid

Páratlan pályafutása során 19 magyar bajnoki címet szerzett és három olimpián szerepelt.

Fotó: Török János

A versenyt megelőzően lapunknak adott nyilatkozatában már elárulta Nagy Péter, hogy nehezítő körülmények mellett készült a világkupa utolsó állomására. A thaiföldi Phuketben lett volna az utolsó lehetősége, hogy kvalifikációt szerezzen az ólomsúlyúak (+109 kg) kategóriájában a nyári olimpiára. Ez viszont nem sikerült, ugyanis sérülés miatt visszalépett, korábbi legjobb eredménye pedig nem elég a párizsi induláshoz.

– Sajnos vissza kellett lépnem a versenytől, így véget ért az olimpiai kvalifikáció számomra – közölte csütörtökön reggel a Délmagyarországgal Nagy Péter Thaiföldről. 

Hozzátette, hogy ilyen eddigi pályafutása során még egyszer sem fordult elő vele, hogy egy versenytől a helyszínen visszalép.

– Sajnos ezt is meg kellett tapasztalnom. Két nappal a világkupa előtt még rendesen edzettem, de este már annyira fájt a térdem, hogy alig bírtam felemelni. Szerdán pedig már a 70 kilogrammot sem tudtam felvenni. A versenynapra, csütörtökre sem lett jobb a helyzetem. El kezdtem melegíteni, de sajnos nem ment – folytatta.

Sokat elmond fájdalmának mértékéről, hogy hangsúlyozta, hogy amennyiben ezen a versenyen múlt volna a kvótája, akkor is a visszalépés mellett döntött volna.

– Sajnálom, hogy így ér véget a versenyzés, de a sport már csak ilyen – zárta szomorú megállapítással összegzését.

A selejtezősorozat öt versenyből állt, az ezeken nyújtott teljesítményük alapján rangsorolják a súlyemelőket. Nagy Péter legjobb eredményét a világbajnokságon érte el, ami 381 kilogramm. A kijutást érő pozícióért viszont legalább 422 kilót kellett volna teljesíteni, amivel kapcsolatban úgy vélekedett, még egészségesen sem biztos, hogy képes lett volna rá.

Az elmúlt három olimpián Nagy Péter egyedül képviselte Magyarországot sportágában. Londonban nyolcadik volt, Rió de Janeiróban tizedik, Tokióban pedig hetedikként zárta a küzdelmeket. Jelenleg úgy tűnik, hogy Párizsban egyetlen magyar súlyemelő sem lesz ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában