Súlyemelés

2024.04.10. 16:21

Nagy Péter távol került az olimpiai kvalifikációtól

Minimálisra csökkent Nagy Péter esélye, hogy sorozatban negyedszer utazhasson olimpiára. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője az elmúlt hetekben makacs térdfájdalommal küzdött, ami megnehezítette a felkészülését az utolsó világkupa-fordulóra. A thaiföldi Phuket városában magyar idő szerint csütörtökön reggel hat órakor emel a 19-szeres magyar bajnok sportoló.

Becsei Dávid

A kvalifikációs sorozat során a legjobb eredménye 381 kg, az olimpiára kijutáshoz viszot 420 fölötti teljesítményre lenne szüksége Phuketben.

Fotó: Török János

– Egészen márciusig minden a terveim szerint alakult, aztán jött valami, ami ismét visszafogta a teljesítményemet – jegyezte meg érdeklődésünkre Nagy Péter, aki hétfő óta már a verseny helyszínén készül.

Hozzátette, nem tudja rossz mozdulathoz kötni a visszafogottságát, de a térde nagyon el kezdett fájni, ami miatt sajnos több edzést is ki kellett hagynia. Korábban azt nyilatkozta, ahhoz, hogy reális esélye legyen az újabb olimpiai részvételre, ahhoz összesítésben nagyjából 420 kilogramm körül kell teljesítenie.

– Tisztán látszik, hogy 420-at meghaladó eredményre van szükség a kvalifikációhoz, ettől viszont messze vagyok. Szeretem magam reálisan értékelni. Előzetesen 400 kiló körüli végeredményt vártam magamtól, ha semmi sem hátráltat, ami szintén kevésnek bizonyulna – folytatta.

Arra a kérdésünkre, hogy csalódott-e, úgy fogalmazott, kicsit, de inkább azon kell csodálkozni, hogy még versenyzik, és Magyarországon senki sem győzte le, sőt a kvalifikáción meg sem tudták közelíteni a teljesítményét.

– Most már tényleg csak az a célom, hogy emeljek egy jót és élvezzem a versenyt. Az utazást követően fáradtnak éreztem magam, de kedden már edzettem, bízom benne, hogy két nap alatt sikerül kipihenni magam – jegyezte meg Nagy Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában