Hiába a remek védekezés, ha elöl nincs, aki betaláljon

2024.04.29. 14:49

Nagyon hiányzott a gól

Megint nem kapott, de sajnos nem is szerezett gólt a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA együttese, így a hősiesen védekező Soroksár elvitt egy pontot a Szent Gellért Fórumból.

Mádi József

Márkvárt Dávid sokat dolgozott, de most nem jött a gól és a gólpassz.

Fotó: Gémes Sándor

Az már biztos, hogy a Mosonmagyaróvár búcsúzik a labdarúgó NB II.-től, hiszen otthon 5–0-ra kikapott a feljutásra hajtó Győrtől, így behozhatatlan a lemaradása a kiesés elkerülése érdekében. A Vasas viszont ikszelt a Tiszakécske ellen otthon, így a Szeged-Csanád GA nem került még elérhetetlen távolságra a második helytől, a hátrány továbbra is három pont a Vasassal szemben.

A remek védekezés ezúttal is alap volt, hiszen a 30. bajnokiján immár 18. alkalommal érintetlen maradt a szegedi háló. A másik oldalon viszont ott van a mindössze 30 szerzett találat, azaz az 1.00-s szerzettgólátlag. A Soroksár masszív védekezését ezúttal nem sikerült áttörni, vagy ha ez össze is jött, a kapus, illetve a védők mentettek, blokkoltak, becsúsztak, szereltek.

– Az első félidőben rögtön volt több helyzetünk, amikor a kapus is nagyot védett. Már ebben az időszakban gólt kellett volna szereznünk, végig kontrolláltuk a meccset, de az utolsó passzoknál jobban kellett volna koncentrálni, hogy gólokat szerezzünk. A játék képe alapján nyerhettünk volna, így most csalódottak vagyunk. A Soroksár betömörült, kontrákra épített, ám ha jobbak a passzaink, más a mérkőzés alakulása. A döntetlen ma még fájó, aztán a végelszámolásnál meglátjuk, mennyit ér. Jobban kell dolgoznunk, van még négy meccs, ezekre kell felkészülni minden szinten, így fizikailag és lelkileg is – nyilatkozta Márkvárt Dávid, aki megint sokat dolgozott, ám most nem jött a gól, vagy a gólpassz.

Szintén elég sokat tett azért Zuigéber Ákos is, hogy megszülessen a három pontot érő hazai találat, ám ő sem járt sikerrel.

– Mindent elkövettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, és igyekeztünk a legjobbat nyújtani, az elején rá is mentünk a Soroksárra, hogy az első gól minél hamarabb megszülessen, de ez sajnos nem sikerült. Ezután csak rohantunk előre a gólért és a hazai három pontért, ez most nem jött össze. Elégedett lehetek a csapat teljesítményével, ma ez erre volt elég. A védekezésünk nagyon jó, ebből kell támadni, éppen ezért fektetünk sok energiát a védekezésre, elöl viszont akadnak bökkenők, de ezek idővel rendeződnek. Kevés meccs van hátra, éppen ezért lett volna jó megszerezni a három pontot. A hátralévő mérkőzéseken mindent megteszünk a négy sikerért, de nem csak rajtunk múlik a feljutás – mondta Zuigéber. 

A Szeged legközelebb vasárnap 17 órától a Budafok vendége lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában