Helyi sport

2024.04.18. 11:10

Vármegyei úszók az Eb-keretben

Elfogadták a két szövetségi kapitány előterjesztését, Pádár Nikolett, Ugrai Panna és Olasz Anna tagja az Eb-n szereplő magyar csapatnak.

Delmagyar.hu

Olasz Anna karrierje utolsó versenyére készül.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Magyar Úszó Szövetség elfogadta a két szövetségi kapitány, a medencés úszók részéről Sós Csaba, valamint a nyíltvízi úszók szegedi szövetségi kapitánya, Gellért Gábor előterjesztését, így a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságon összesen 41 fő lehet ott a magyar csapatban.

A medencés számokban Sós Csaba az előző, római Eb 8. időeredményeit vette alapul kritériumként, így olyan versenyzők indulhatnak Belgrádban, akiknek van esélyük a döntőbe kerülésre. Egy távon akér négy versenyző is indulhat egy országból, de a középdöntőbe (400 méter és hosszabb távokon a döntőbe) csak a két legjobb kerülhet be egy nemzetből.

A döntés értelmében a medencés csapatban ott lesz Pádár Nikolett. A HAÁSZ SZUE úszója 100 és 200 méter gyorson indulhat az Eb-n, akárcsak a Hód Úszó SE-ből Ugrai Panna, ő még 100 méter pillangón állhat rajthoz.

Karrierje utolsó versenyére készülhet a nyíltvízi úszóknál Olasz Anna: a HAÁSZ SZUE klasszisa Belgrádban zárja le pályafutását. A nyíltvízi úszóknál Eb-csapatában ott lesz a szegedi Fábián Bettina (FTC) is.

Az Európa-bajnokságot június 10-23. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában