Unokája miatt segít Patriknak

- A most húszéves unokám, Jusztina rákos volt, és Patrikhoz hasonlóan csontvelő-átültetésen esett át. Ezért segítek pár ezer forinttal a székkutasi kisfiúnak és családjának - indokolta elhatározását a lapunkat megkereső szegedi nyugdíjas, Mihály, aki kérte, teljes nevét ne írjuk le.

Imre Péter

Elmondta: Jusztina Németországból kapott csontvelőt, a beavatkozást egy éve végezték el a fővárosi Szent László Kórházban. – Több hónapig feküdt ott, a kórházban szakszerűen, jól bántak vele. Öt év a teljes gyógyulási idő, ebből egy telt el. Szívem, lelkem az unokámé és Patriké. Annak, aki ilyen vagy hasonló betegségben szenved, a lehetőségeimhez képest mindig segíteni fogok. Egyszerűen kötelességemnek érzem – közölte Mihály.

 

 A csontvelő-átültetésen átesett Patrik decemberben költözhetett véglegesen haza. Fotó: Frank Yvette

A csontvelő-átültetésen átesett Patrik decemberben költözhetett véglegesen haza. Fotó: Frank Yvette


[namelink name="Borbély Patrik"] december 1-jén költözött véglegesen haza. A 14. születésnapját a hónap végén ünneplő fiú tulajdonképpen gyógyultnak tekinthető. Ő is a Szent László Kórházban esett át csontvelő- transzplantáción. Lapunk, a Lapcom Média Alapítvány és olvasóink 350 ezer forintot gyűjtöttek össze neki és családjának. A kisfiú történetét követjük lapunkban, legutóbb a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány akciója kapcsán írtunk róla (2016. január 19.: 150 ezer kupak gyűlt össze eddig Patriknak). Az adományok azóta is érkeznek, a legújabb Mihályé.


– Mindenkinek köszönjük azt a rengeteg segítséget, amivel támogattak bennünket. Éreztük, tudtuk, nem vagyunk egyedül – mondta az édesanya, [namelink name="Hódi Erzsébet"]. Közölte még: Patrik jól van, és egyre jobbak az eredményei, amit az is jelez, eleinte hetente, majd 10-12 naponta jártak ellenőrzésre, legközelebb 3 hét múlva várják őket. – A tanulás is fontos, órarend alapján készül, délelőttönként járnak hozzá a  Gregus Máté Általános Iskola tanárai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!