Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

12 éves gyereket vertek meg diáktársai

Mártély - Egy 12 éves fiút vertek meg diáktársai még pénteken a mártélyi általános iskolában. A szülők elmondása szerint fiuk megsérült a fülén és az arcán, s rövid időre az eszméletét is elveszítette. Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.
– Pénteken a 11 órás szünetben az egyik kislány csak úgy viccből nyakon csapta a mással beszélgető fiamat, majd amikor Bence nyomdafestéket nem tűrő szavakkal válaszolt, a kislány ütlegelni kezdte a gyermekemet. Ezután egy másik, Bencénél három évvel idősebb fiú esett neki a gyermekemnek, megütötte, majd meg is rúgta a fiamat, akit egyébként egy másik fiú lefogott, így nem tudott védekezni. Bence megsérült a fülén és az arcán, rövid időre az eszméletét is elveszítette, agyrázkódást szenvedett – mesélte tegnap lapunknak Bence édesapja és édesanyja, mi történt április 30-án a gyermekükkel.

A 12 éves Bence édesanyját telefonon értesítette az osztályfőnök, aki – a szülők elmondása szerint – közölte, hogy „jöjjön be az iskolába, mert a gyermekével történt egy kis atrocitás".

Hogy pontosan mi, azt mindenki másként meséli. Annyi biztos, hogy csak Bence kapott, akinek feldagadt arcára hideg vizes borogatást tettek az iskolában. A hatodikos fiút a szülők még pénteken elvitték orvoshoz, majd bekerült a vásárhelyi kórházba megfigyelésre, ahonnan csak vasárnap engedték haza.

A mártélyi iskolában még nem történt hasonló eset. Illusztráció: Karnok Csaba
A mártélyi iskolában még nem történt hasonló eset.
Illusztráció: Karnok Csaba

– Bementünk az iskolába tisztázni, hogy mi történt, s miért nem hívtak a gyermekemhez orvost vagy mentőt, majd a kiérkező rendőröknek is elmondtuk, mi történt. Őket azért hívták ki, mert a Bencét bántó idősebb fiúval nem lehetett bírni, öten sem tudták lefogni. Még a nevelőanyját is mellbe vágta – mondták Bence szülei.

Giliczéné Molnár Irén iskolaigazgató lapunknak elmondta: a verekedést látta az ügyeletes tanár, aki megpróbálta szétválasztani a fiúkat. A direktor arról, hogy Bence rövid időre elveszítette az eszméletét, tőlünk értesült először. – Pedig aznap délután kétszer is hallottam a történtekről. De sem pénteken, sem pedig a hétfői rendőrségi kihallgatáson erről nem esett szó – mondta Giliczéné Molnár Irén. Elmondása szerint az iskola az ilyenkor szokásos eljárást követte. Mivel nem történt életveszélyes sérülés, nem a mentőket, hanem csak a szülőket értesítette.

– A történtek miatt fegyelmi eljárást indítunk a három gyerek, azaz a verekedést kezdeményező lány, a Bencét lefogó és az őt ütlegelő fiú ellen. Javasolni fogom az iskolából való eltanácsolásukat – mondta az igazgató.

Két napot töltött a vásárhelyi kórházban az a hatodik osztályos fiú, akit három diáktársa bántalmazott a mártélyi általános iskolában. Karnok Csaba
Két napot töltött a vásárhelyi kórházban az a hatodik osztályos fiú, akit három diáktársa bántalmazott a mártélyi általános iskolában.
Fotó: Karnok Csaba

– Ilyen még nem történt nálunk. Az önkormányzat arra törekszik, hogy az iskolában biztonságban érezzék magukat a diákok – reagált a történtekre Balogh Jánosné polgármester.

A vásárhelyi rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Jelenleg a tanúkat hallgatják meg – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi sajtószóvivőtől.

Hétfőn Bence támadóit is szerettük volna megszólaltatni, de nem voltak elérhetők.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. szilléri 2010. május 09. 12:24
  „Egy oldalú az információ : hiányzik az iskola és az ellenfél verziója !
  Mellesleg gyermekkoromban engem is jól elvert három iskolatársam a szomszédos grundból. Tutira mentek ezért voltak hárman !
  Néhány nap múlva kiszúrtam az egyik kölyköt beszélgetni a suliba az egyik tanárnővel. Köszönés után eltörtem az orrcsontját a srácnak. Nagy balhé volt- igazgatói stb. csak a jó tanulmányi vereseny eredményeimnek köszönhettem, hogy nem rúgtak i a suliból.
  Ja ! Igen - két hét múlva ismét együtt fociztunk a vitatott grundon.”
 • 30. zanane 2010. május 07. 10:13
  „Ja, mindez szép és jó, de az ilyen műsorokat majd biztos nem fog az nézni aki a Mónika show-t várja délutánonként reszketve... Olyan műsort már hiába ad le a tévé amin gondolkozni kell, azt senki nem fogja megnézni, pláne nem tanácsot megfogadni belőle! Sokkal egyszerűbb a szülőnek is ha a gyerek vagy ül a tévé előtt vagy nyomkodja a számítógépet. elvan, nem kell vele foglalkozni, nevelni se, mert az macera. csak akkor mi a fenének az ilyen embereknek gyerek???”
 • 29. yuhvan 2010. május 06. 16:29
  „A supernanny (Segítség gyerekem van) megy ill ment a viasaton. Csak az a baj hogy ezt a nevelési módszert kisebb korban kell elkezdeni, mert a 12-14 éves korosztályon már nem segít. És tényleg hasznos és jó tanácsokkal látja el a szülőket.
  És a poén, hogy nem csak a gyereknek kell változnia, de a szülőre is rá fér.”
 • 28. efje 2010. május 06. 15:43
  „Létezik egy műsor Supernanny néven fut a világ több országában. Problémás gyerekekkel rendelkező családoknak ad kitűnő segítséget. Nem egy pofontól javul meg a gyerek annyit elárulhatok. Rendkívül népszerű és hasznos lenne bemutatni nálunk is mégse adja se a tv2 se az RTLklub.”
 • 27. airwaves 2010. május 06. 14:04
  „"majd a kiérkező rendőröknek is elmondtuk, mi történt. Őket azért hívták ki, mert a Bencét bántó idősebb fiúval nem lehetett bírni, öten sem tudták lefogni. Még a nevelőanyját is mellbe vágta - mondták Bence szülei."

  Ezt az idézetet azoknak írtam ide, akik szerint síma iskolai verekedésről hadoválnak.
  Szövegértésből egyes! <moderálva> Ülj le!”
 • 26. yuhvan 2010. május 06. 00:41
  „Ha a saját gyerekedet megvered és netán ezt látja valaki, akkor az a valaki simán szólhat a rendőröknek és téged már el is vittek kiskorú bántalmazása miatt.
  Szóval kedves anyukák és apukák, ha a gyerek az utcán hisztizik vagy netán elrohan és utol éred akkor nem meg vered, hanem leszidod. Sajnos ilyenért már hurcoltak meg szülőket.
  És az a baj hogy nem tudsz neki semmit sem tenni ez a törvény. A sok tacskót már nem lehet semmivel sem fogni, mert azonnal fenyegetőzik a feljelentéssel.
  Ha lopnak vagy épp megvernek valakit, garázdálkodnak stb. nem csinálnak velük semmit sem 18 éves korig. Nevetséges és szégyen, mert ha ezeket nem fogják meg akkor ezekből bűnözők lesznek és teljesen mindegy hogy magyar vagy épp roma.”
 • 25. zanane 2010. május 05. 14:02
  „Az a legnagyobb baj, hogy az iskolákban a nevelőknek SEMMIFÉLE eszköz nem áll rendelkezésére a fegyelem betartására. nyakleves, barack, körmös... ezeket kéne visszaállítani, de minél hamarabb!!!

  Hasonló eset velünk is történt. a fiamat megverték az iskolában, én pedig bementem megbeszélni a dolgokat. a kölköket elkaptam, akik persze behúzták fülüket-farkukat és egymásra próbálták kenni a dolgot. A kedves nevelő pedig közölte velem, hogy ha jót akarok ne próbáljam magánúton rendezni a dolgot, mert ÉN ÜTHETEM MEG A BOKÁMAT!!!! Hát miféle világ ez? lehet bántalmazni egy elsős kisfiút és ha bemegy az anyja hogy megvédje a gyerekét még neki lehet baja? egyszerűen FELHÁBORÍTÓ!!!! aztán még az ügyeletes tanárnak állt feljebb az orra, meg mindenki másnak, úgyhogy majdnem az lett a vége, hogy MINKET hurcoltak meg, mert a gyerekemet megverték és én igyekeztem kérdőre vonni a felelősöket. Komolyan mondom kinyílt a bicska a zsebemben. Ja, és mit kaptak a bűnösök???? egy-egy fekete pontot... ez aztán biztos lelkiismeret furdalást ébresztett bennük fene a jó dolgukat!”
 • 24. dublini 2010. május 05. 13:17
  „23!
  Ismerös a régi iskolai büntetési rendszer számomra is, ám azt kihagytad, hogy amikor hazamentél és elkezdtél árulkodni a szülőknek, hogy a tanárbácsi adott 1-2 fülest...... na akkor otthon jött a "repeta" mondván, hogy megérdemelted...... :) Legalábbis nekem volt ilyenbn részem...”
 • 23. efje 2010. május 05. 07:08
  „Ezért kár lenne elbocsájtani őket az iskolából. Azzal csak rontanának a helyzeten. Béküljenek ki oszt jónapot!”
 • 22. Filctoll 2010. május 05. 05:43
  „És a másik félről miért nem ír az újság? Igy nagyon egyoldalú a cikk.
  Már már feltételezem hogy a fiú belekötött a lányba majd a lány védelmére keltek a gyerekek. Nekem ez jön le a cikkből, de mivel a másik fél nem szólalhatott meg így ez a hír nem hír értékű. Majd a vizsgálat kideríti mi történt.
  Az én időmben ha 2 diák összekapott, a tanár odament és jókora pofonokkal gyorsan kiosztotta a veszekedőket ráadásul hetekig büntetésben volt amig 5000 x le nem irta gyöngybetűkkel hogy a szünetben nem verekedem.
  Ma a tanár ha közbeszól, Őt vonhatják felelőségre ha nincs észnél. Gyorsan ráverhetik hogy nem figyelt és jócskán meg is hurcolhatják. Arról meg nem is beszélve ha kioszt 2-3 jókora fülest.
  Mindenesetre nem tartom valószínűnek hogy a gyerek "csak úgy" minden ok nélkül kapott párat. Biztos vannak előzmények amelyek tudta nélkül nehéz véleményt formálni és így minden felvetés csak kitalálmány, fikció.”
 • 21. spann 2010. május 04. 23:25
  „"A mártélyi iskolában még nem történt hasonló eset"
  Ja valószínűleg igaz is ez akkor, ha mostanáig az épület egy idősek otthona volt. A gyerekek arról híresek, hogy példásan viselkednek és soha nem verekednek.”
 • 20. spann 2010. május 04. 23:22
  „Most itt én vagyok az egyetlen aki fennakad azon, hogy ez miért hír? Verekedtek az iskolában, na és?

  Én is verekedtem 13 éves koromban az iskolában, meg is fenyegettek, hogy rendőrségi ügy lesz belőle a sok fontoskodó tanár, de mi meg már az óra végére kibékültünk a sráccal.

  Nem hiszem, hogy itt is nagyon komoly lenne a dolog. A gyerekek könnyebben összekapnak, mint a felnőttek ennyi. Nevetséges, hogy erről kell írni.”
 • 19. csib 2010. május 04. 23:04
  „Diák csíny lehetett ez, nem gondolták, hogy ez lesz belőle.
  Akkor mikor csinálták a nevelő tanártól bumm két k*rva nagy pofon, a kölköknek, hogy tudják miért kapták.
  És kb itt véget is ért volna a történet.
  De szenzációs hír lett belőle a DM-ben, és még a rendőrségre is elcibálják őket.”
 • 18. rotátor 2010. május 04. 20:23
  „Azért van külömbség az eszméletvesztéses bunyó meg a pofon között.”
 • 17. meinl 2010. május 04. 17:41
  „"Javasolni fogom az iskolából való eltanácsolásukat." Úgytudom csak akkor lehetséges ez ha van egy olyan befogadó iskola,ahol "szívesen" látják ezeket a senkiházi kölyköket.”
 • 16. SSO 2010. május 04. 15:28
  „Jobbulást a gyereknek! És az egész nemzetnek!”
 • 15. szilléri 2010. május 04. 15:11
  „Római jog : hallgatassék meg a másik fél is !”
 • 14. Beemre 2010. május 04. 14:47
  „Méghogy sose volt ilyen...
  Minden kiskakas összekap a szemétdombon. Max annó nem voltunk ennyire brutálisak. A kockásfülü nyúlon felnőve nehezen jutottunk el idáig!
  Emlékszem annó apuka sem volt az a mintagyerek. Csak nem generációs átok (?) ...”
 • 13. troppauerhummer 2010. május 04. 14:43
  „mit fizetett a dél/ál-magyar???”
 • 12. Elendur 2010. május 04. 14:23
  „Döbbenet!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld utat kapott az élményfürdő

Támogatja a vásárhelyi közgyűlés az élményfürdő megépítését. A gazdaságos üzemeltetés érdekében ismét átszabják a terveket. Tovább olvasom