Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

12 éves hagyomány már az újévi koncert Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Vágó János karnagy vezette Városi Fúvószenekar 12 éve ad újévi koncertet Vásárhelyen, a Fekete Sas Szálló dísztermében. Az ideit szombaton tartják.
– Nem tudom már, kinek az ötlete volt, úgy vélem, több zenekari tag is felvetette: tartsunk újévi koncertet – emlékezett Vágó János, a vásárhelyi Városi Fúvószenekar vezetője, karnagya. – Elkezdtünk beszélgetni arról, miként valósíthatnánk meg, és már az első alkalomra, 2002-re kialakult a mostani struktúra: magyar szerzők és Strauss-művek, könnyűzenei darabok szerepelnek a repertoárban, van hangszeres szóló és táncbetét.

Koncertek másutt

Szentesen és Csongrádon hagyományosan, még az elmúlt esztendőben óévbúcsúztató koncertet rendeztek, míg Szegeden már évek óta nincs újévi hangverseny, december 31-én szilveszteri gálaelőadás volt a nemzeti színházban. Makón az idén tűzbiztonsági okok miatt a sportcsarnokban nem tarthatták meg az újévi koncertet, viszont a Hagymaházban január 1-jén fellépett a zenekar.

Mindig a Fekete Sas Szálló dísztermében tartották a koncertet, telt ház, 700 néző előtt. A legemlékezetesebbnek a tavalyi számít, az volt a Bessenyei-díjasok hangversenye: a Városi Fúvószenekar és Zoltán Péter klarinétművész az előző esztendőben vehette át a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat, rajtuk kívül szerepelt még a vásárhelyi születésű operaénekes, Kónya Krisztina és a Kankalin Néptáncegyüttes, ők korábban kapták meg az elismerést.

– Ezekből a koncertekből, amelyek a zenekar tagjainak is nagy élményt jelentenek, rengeteget profitálunk. A fellépést megelőzően nagyon komoly próbákat tartunk, új műveket tanulunk. Hogy meddig csináljuk? Amíg úgy érezzük, sikeres, és tetszik a produkció a közönségnek – mondta Vágó János.

Az idei újévi koncertet szombaton 17 órától rendezik meg a Fekete Sas Szálló dísztermében, közreműködnek a Calypso Tánc- és Mozgáskultúra Egyesület táncosai és Zoltán Péter. A belépés díjtalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések Mindszenten

Mindszenten számos beruházás folytatódik, és indul az idén. Tovább olvasom