Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

4200-an válaszoltak a közlekedési kérdésekre

Hódmezővásárhely - 4200-an töltötték ki a közlekedési kérdőívet – derült ki a csütörtöki közmeghallgatással egybekötött vásárhelyi közgyűlésen. Előbbi témája a kultúra és a sport volt, de az új menetrend is szóba került.
– Komoly csata után jó eredmény született – állapította meg a csütörtöki közgyűlésen az Erste Bank és a vásárhelyi önkormányzat között létrejött új megállapodás kapcsán Lázár János polgármester. Megírtuk: a múlt héten írták alá a svájcifrank-alapú kötvény visszafizetését. A városvezető szerint az új megállapodás megnyugtatóan rendezi Vásárhely hosszú távú gazdasági helyzetét. A vásárhelyi közgyűlés korábban zárt ülésen ellenszavazat nélkül, tartózkodással fogadta el a megállapodást, amelynek részletei banktitok.

4200 vásárhelyi – közülük 713-an e-mailen – küldte vissza az elmúlt 1 hónapban a közlekedési kérdőívet – hangzott el a közgyűlésen. A felmérésből kiderült: a gyalogosok 63 százaléka elégedett a közintézmények megközelíthetőségével, akadálymentességével, a kerékpárosoknál ez az arány 56 százalék. Kevésbé tetszett a válaszadóknak a járdák állapota, ezzel kapcsolatban intézkedési terv készül.

A Szabadság tér rehabilitációjáról is tájékoztatták a képviselőket. Elhangzott: a több mint 700 milliós beruházás várhatóan jövő tavasszal kezdődik. A közgyűlés délután közmeghallgatással folytatódott, amelyen két témát tárgyaltak: az Agóra-projekt kapcsán a Bessenyei Művelődési Központ (BMK) milyen programokkal, lehetőségekkel várja a vásárhelyieket, illetve a városi sportegyesületeket. Megyei szintű kulturális és vezető szerepet szánnak a BMK-nak – tudatta Gajdán Bálint igazgató. Horváth Zoltán sportreferens pedig arról beszélt, hogy a városban 56 sportegyesület működik, 4561 sportolóval, amelyből 2153 a versenyző. Igényes, olcsó nyári táborokról is érdeklődtek a vásárhelyiek a közmeghallgatáson, ahol felmerült az is, hogy a közlekedési kérdőívhez hasonlóan a sportra vonatkozó felmérés is készülhetne. Mindkettővel egyetértett Lázár János. A májustól érvényes új menetrend miatt is akadtak kérdések. Volt, aki azt mondta: nem tudja intézni az ügyeit, mert mozgáskorlátozottként nem bír sétálni, átszállni, a buszok meg nem úgy járnak, mint korábban. A szolgáltatások időpontját össze kell hangolni a járatokkal – hangzott el.

Olvasóink írták

  • 2. clarification 2012. május 08. 17:10
    „A járdák állapotával kapcsolatban intézkedési terv készült. Na erre gondoltam én is. Örülnénk!!!!!!Várjuk!!!!!”
  • 1. booo 2012. május 04. 19:26
    „Nesze semmi fogd meg jól !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapos az új lista - 15 milliót már befizettek

Egy hónapja 2156-an tartoztak összesen 62 millió 134 ezer 973 forint helyi adóval. Aki befizeti az tartozását, lekerül az adóslistáról. Tovább olvasom