Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

50 éves iskola, 119 éves tölgyfával

Hódmezővásárhely - Egy 119 éves tölgyfa áll a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola udvarán. Az idén 50 éves intézményben háromhetes tölgyfaprogramot indítottak.
Mozgalmas esztendőn van túl a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola: idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, emellett megemlékeztek az intézmény udvarán található 119 éves tölgyfáról is.

– Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen tartalmas évet tudtunk megvalósítani – mondta Forrainé Kószó Györgyi. Az iskola igazgatója hangsúlyozta, a jubileumi programok mellett a tanítás is hasonlóan eredményes volt. Reméli, aki az év végén megkapja az 50 éves iskola tanulója címet, szép emlékkel gondol majd vissza az intézményre.

A diákok is ünnepelnek az 50 éves iskolában. Fotó: DM
A diákok is ünnepelnek az 50 éves iskolában. Fotó: DM

A tölgyfáról az igazgató úgy fogalmazott: ez egy csoda itt az iskola körül! A tölgyfaprojekthez kapcsolódhattak a volt lisztesek is. Borbás Edina például egy mesét írt a fában élő tündérről, aki a szép emlékek erejével legyőzi a rosszaság és a szófogadatlanság fekete porát. Rajzversenyt is hirdettek az iskolában, fákkal kapcsolatos dalokat is tanultak. Nem tudják, hogy ki ültette a tölgyet, de május 29-én ők is ültetnek egy japánakácot az udvarra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti Rita, a fogathajtó vásárhelyi ÁSZ

A férfias sportágnak számító fogathajtásban ő volt az első női segédhajtó, majd hajtó. Tovább olvasom