Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

55 éves érettségi találkozó a vásárhelyi Bethlenben

Hódmezővásárhely - 55 éves érettségi találkozójukat tartották szombaton a vásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium 1953-ban maturált humán tagozatos diákjai. Évfolyamuk volt az első, melyben koedukált osztályt indítottak.
55 éves érettségi találkozóját tartotta szombaton a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium 1953-ban érettségizett osztálya. Osztályfőnökük a már életében legendává vált Balogh Imre volt.

– Egyetlen tanárunk sem él már, ezért Varga Ferenc krónikásunk vette át az osztályfőnöki szerepet, így neki jelentett a hetes – árulta el a Szegeden élő Csáki László nyugalmazott rendőr alezredes.

– Az ógimnáziumban kezdtük az első osztályt, majd másodikra államosították az iskolát, s átkerültünk a jelenlegi épületbe – mondta Mihály Ferenc, aki ma is élénken emlékszik az akkori nehéz időkre.

Nagy szeretettel üdvözölték egymás a volt diáktársak Fotó: Frank Yvette
Nagy szeretettel üdvözölték egymás a volt diáktársak
Fotó: Frank Yvette

Az osztály sok jeles embert adott, mint találón megfogalmazták: „Mindenkiből lett valaki". Gabányi László kosárlabdázó és Antal Imre közülük a legismertebb, igaz, hogy a nemrégiben elhunyt tévés személyiség csak az első két osztályt járta velük, majd családostól Pestre költözött.

– Nagygyörgy Etelka gyógyszerész lett, Seres Zsuzsanna és Pánczél Márta orvos, Kovács László református lelkész, Imre Lajos pedig katonai attaséként dolgozott Londonban – sorolta a teljesség igénye nélkül a találkozót szervező Csáki László. Majd megsúgta, az első olyan évfolyam volt az övék, amelybe már lányok is járhattak. A fiúk pedig később olyan jól választottak párt maguknak, hogy valóban csak az ásó, a kapa és a nagyharang választja el őket feleségüktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnap Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Egészséges Vásárhely Program keretében idén is megrendezték a sport- és… Tovább olvasom