Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

800 aláírás a postáért

Hódmezővásárhely - Postát szeretnének a Kertvárosba Vásárhelyen – a kezdeményezést 800-an írták alá.
A városrész képviselője, Kószó Péter szerint ez a kishomokiaknak is könnyebbséget jelentene.
Pár hét alatt 800 aláírás gyűlt össze azért, hogy Vásárhely kertvárosi részének is legyen postája – mondta el lapunknak Szélné Budai Mónika, az aláírásgyűjtés kezdeményezője. Azt mondta, már évekkel ezelőtt nekifutottak egyszer, de nem jártak sikerrel. Mónika szerint a kertvárosiaknak, sőt a kishomokiaknak is nagy segítség lenne, ha nem kellene bemenniük a városközpontba feladni egy levelet, vagy befizetni a csekket. A posta – az elképzelések szerint – az üzletházban kaphatna helyet, amelynek tulajdonosa, ha kell, még az üzemeltetést is vállalná.

A Kertváros képviselője, Kószó Péter alpolgármester is azt mondta, nem új keletű a posta témája. Már többször is felvetődött, hogy jó lenne egy hivatal, amely a kishomokiaknak is könnyebbséget jelentene. Ezért Benkő Zsolt képviselőtársával megpróbál tenni az ügy érdekében.
Vásárhelyen jelenleg 5 postahivatal található. A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint a törvény alapján egy 20 ezernél nagyobb lélekszámú városban 3 kilométeren belül lennie kell 1 postának, és a 2 hivatal közötti távolság legfeljebb 6 kilométer lehet. Újabb posta nyitására akkor lenne lehetőség, ha a jelenleg működők forgalma indokolttá tenné, ez viszont nem így van – tudatta a posta.

Olvasóink írták

  • 2. Pepejeans 2010. október 30. 19:31
    „Először az élményfürdő!!! Posta? Ugyan már! Az nem látványberuházás!”
  • 1. NTK 2010. október 30. 12:58
    „Hát az tényleg nagy "segítség" lenne, ha az üzletházban lenne az új posta. A Kossuth tér és közte mennyi is kb. a távolság? 1-1,5 km közúton. Légvonalban még annyi sem. Ahhoz, hogy a posta feltételei is teljesüljenek a Nagy András János utca végén a buszfordulóhoz kellene tenni, vagy legalább oda ahol a Nagy A.J.-on az erdő kezdődik. Na, ott nem lesz soha posta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Microsoft központjában járt a vásárhelyi tanár

A jövő családi házát a Microsoft amerikai központjában látta a vásárhelyi Gregus Máté iskola műszaki igazgatóhelyettese. Tovább olvasom