Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

A békés politikusok utcája

A vásárhelyi politikus csendesen él, a gyereksírás sem hallatszik át tőle a szomszéd portára, ha kell, nekigyürkőzik és járdát épít, de szívességből átveszi a szomszéd küldeményét is a postástól. Ilyennek látják a vásárhelyi Zsoldos utcaiak a város közéletének meghatározó egyéniségeit, a szomszédaikat: Lázár Jánost, Csorba Mihályt és Hernádi Gyulát.
Becseiék megörültek a csendes Lázár családnak. Pap András még járdát is épített Misa bácsival. Fotó: Segesvári Csaba
A vásárhelyi Zsoldos utcában több politikus is lakik: Lázár János polgármester, a Fidesz–KDNP jelöltje, illetve Hernádi Gyula önkormányzati képviselő, az MSZP–HVDSZ polgármesterjelöltje – közöttük pedig, éppen félúton áll a háza az egyéni képviselői mandátumért a Fidesz színeiben induló Csorba Mihály alpolgármesternek.

A két polgármesterjelölt között lévő, négy éve folyó vitának új lendületet adott a tavaszi és a jelenlegi kampány. Csorba Mihály pedig épp a legutóbbi rendes közgyűlésen mondta el La Fontaine A tücsök és a hangya című meséjének általa aktualizált változatát, utalva a szocialista kormány eddigi tevékenységére. Az egymással szembeni ellentétek nagyban meghatározzák mindhármuk közéleti szereplését.
De vajon milyenek lehetnek ők a hétköznapokban? Ezt azoktól kérdeztük meg, akik a leggyakrabban találkoznak velük, azaz a szomszédjaikat.

Becsei Béláné és családja nagyon megörült, amikor évekkel ezelőtt új tulajdonosok költöztek a szomszédba. Mint mondta, Lázárék előtt nagyon zajos család élt mellettük, nem mindig tudtak pihenni tőlük. Lázár János családját Becseiné kifejezetten csendes szomszédságnak tartja, onnan még a gyereksírás sem hallatszik át. A szomszédasszony ráadásul rokona a polgármesterék hátsó és túlsó szomszédjainak is, s azok hasonlóan jó véleményét is ismeri.

Hernádiék szomszédja, Darvasi Pálné csak egyet sajnál: nem járnak össze. Fotó: Segesvári Csaba
– Jó szomszédi viszonyban állunk velük, időnként váltunk pár szót, igaz, tudjuk nagyon elfoglalt ember. A kisfiával és a feleségével is gyakorta találkozunk, s beszélünk. A politika azonban sosem kerül szóba – árulta el Becsei Béláné.

Csorba Mihályékat hasonlóan csendes szomszédnak tartja Pap András, aki arról is beszámolt, hogy Misa bácsival még járdát is építettek együtt, az alpolgármester felesége pedig tanította őt a főiskolán.
– Régóta ismerem őket, csendes, rendes szomszédaink – foglalta össze.

Nem panaszkodik a Hernádiék melletti házban élő Darvasi Pálné sem. Az asszony Hernádiékat segítőkész, csendes és békés embereknek ismeri. Igaz – mondta –, nem járnak össze, de általában váltanak néhány jó szót az utcán, sőt szívességből gyakran átveszik egymás postai küldeményeit is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták Vásárhelyen a Hódtói Sportcentrumot

Sok ilyenre lenne szükség az országban – mondta Mészöly Kálmán korábbi szövetségi kapitány a… Tovább olvasom