Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A daganatos vásárhelyi kisfiún nem segített a sugárterápia

Hódmezővásárhely - Úgy tűnik, nem reagált a sugárkezelésre a daganat, amely több mint egy éve növekszik Arnold Ádám állkapcsában. A hétéves vásárhelyi kisfiún orvosilag ez az egyetlen eljárás segíthetett volna, így a szülők most már csak az alternatív gyógyászatban reménykednek.

Fél évvel ezelőtt mutattuk be lapunkban Arnold Ádámot. A hétéves hódmezővásárhelyi kisfiúnak olyan betegsége van, amelyet még senkinél nem diagnosztizáltak: a rák a felső állkapcsát támadta meg. A tumor operálhatatlan, hiszen – mivel már felemésztette az állkapcsát, és a szájpadot is majdnem befedte – kivágásával a kisfiú fél arcát is eltüntetnék. A kemoterápiára ez a fajta daganat nem reagál, így az egyetlen lehetőség a sugárterápia volt. Ádám hónapokig járt kezelésre, majd újabb hónapok következtek várakozással, hogy kiderüljön az eredmény. A legutóbbi, hónap eleji MRI-vizsgálat a szülők minden reményét szertefoszlatta.

– A leletekből az derült ki: nem nőtt, de nem is csökkent a tumor mérete – mesélte szomorúan az édesapa, Arnold József. – Pedig őszintén megmondom: sokat vártunk a kezeléstől. A szülők nagyon elkeseredtek, hiszen az orvostudomány itt véget ért: nem ismert olyan gyógymód, amivel Ádámon segíteni tudnának.

Ádám visszahúzódó, gátlásos kisfiú. Szülei már csak az alternatív gyógyászatban bíznak. Fotó: Schmidt Andrea
Ádám visszahúzódó, gátlásos kisfiú. Szülei már csak az alternatív gyógyászatban bíznak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Senki nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy mire számíthatunk – futotta el a könny az édesanya, Arnoldné Mohácsi Katalin szemét.
– Nem kizárt, hogy a sugárkezelés miatt nem nőnek majd ki a maradandó fogai, miután a tejfogak kihullottak, viszont a daganat miatt azokat pótolni sem lehet. Azt sem tudják, Ádám növekedésével hogyan változik majd az arcszerkezete.

Számlaszám

Aki anyagilag támogatná az Arnold családot, az a 11773353-
91938574-es számú OTP-forintszámlára utalhat.

Arnoldék most tehetetlennek érzik magukat. Az édesanya – más lehetőség nem lévén – az alternatív gyógyászattal próbálkozik.

– Nincs olyan szülő, aki ilyen helyzetben feladná. Annyi csodáról hallani! Hiszek benne, hogy léteznie kell egy olyan eljárásnak, amely segít a fiamon! Most ezt keresem. Nincs könnyű dolga, hiszen a daganatos betegekre ma már rengetegen specializálódtak – legtöbben azonban csupán anyagi hasznot húznak az utolsó szalmaszálba is kapaszkodókból. Volt, aki csak azért, hogy ránézzen a kisfiúra, tízezer forintot kért, más öt ampulla „csodaszert" 250 ezerért kínált.

– De mi van, ha ez tényleg segítene? – tette fel a kérdést a kétségbeesett édesanya, akinek legnagyobb fájdalma, hogy közalkalmazotti fizetésükből nem tudnak mindent megadni Ádámnak, ami csak szóba jöhetne. De reméli, hogy hamarosan rátalál a módszerre, amely valóban segít.

A szerencsehozó elefánt

Ádám visszahúzódó, gátlásos kisfiú. Szeptemberben kezdte az iskolát – előfordul, hogy a nagyobbak csúfolják. Pedig betegségét ő teljesen más szemüvegen keresztül nézi, mint a külvilág. Édesanyjától kapott egy szerencsehozó elefántot, amelyet büszkén mutatott nekünk. Elmesélte: a kis szobor teljesít egy kívánságot. De ne mondd el, te mit kértél tőle, mert akkor nem válik valóra – intettük, mire elmosolyodott. „Elmondhatom, mert már teljesült. Azt kívántam, hogy végre gyógyuljak meg."

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. 4Angel 2011. február 27. 20:05
  „23. Tyt 2011.02.23. 11:31
  22, mi? :D:D:D

  http://www.youtube.com/watch?v=7bIW2omg7mk”
 • 25. jojóka 2011. február 26. 08:46
  „Kedves Katalin!
  Nagyon megrázott amit olvastam Ádámról! Nemrégen hallottam egy módszert ami segítene! Naponta többször 5-10 percre Ádámmal összebújva arra kell gondolni,hogy egy markoló odamegy a beteg sejtekhez és teherautóra rakja azokat és elszállítja,mondjuk egytávoli eldugott helyre.Többször fordul. Szemész orvos így meggyógyította a dioptriáját,daganatok tűntek el.A pozitív gondolatoknak gyógyító ereje van! Higgyenek benne,tudom ,hogy segíteni fog!
  Magukkal vagyok gondolatban,és kitartást kívánok,NAGY SZERETETTEL!”
 • 24. 4Angel 2011. február 25. 10:16
  „23. Tyt 2011.02.23. 11:31
  22, mi? :D:D:D

  http://www.agykontroll.hu/”
 • 23. Tyt 2011. február 23. 11:31
  „22, mi? :D:D:D”
 • 22. 4Angel 2011. február 23. 09:03
  „Sokaknak használ az Agykontóról !!!”
 • 21. utazó81 2011. február 21. 20:24
  „Nem tudom látta e valaki tegnap este az esti frizbit.Ott beszélt egy fiatal srác,már vagy 5 fajta rákot legyőzött.
  Ő valami keleti teákról beszélt.Szeretném megtudni milyen teáról van szó.Sajnos Én is érintett vagyok.
  Remélem a kisfiú szülei megtalálják azt az orvost aki tud gyermekükön segíteni.”
 • 20. Bala 2011. február 21. 10:44
  „Sajnos a családban hasonló betegség fordult elő. A B17 infúziós kúra, amit egy budapesti cégtől rendeltünk nagyon jó eredménnyel járt. A PET-CT nem tudta kimutatni a rosszindulatú daganatos sejteket a kezelés után. Erről bővebb tájékoztatást a http://www.b17hu.info/ weboldalon lehet találni.
  Reméljük segít!”
 • 19. bambinaXX 2011. február 20. 22:00
  „almaszósz! alaposan elértetted mit írtam...
  épp arra céloztam , hogy hülyeség az oxigénnel dúsított.. a vízmolek.ban is van ox. :)”
 • 18. hungagent 2011. február 20. 20:58
  „almaszósz ! Na végre egy józan gondolkodású ember. Mert sajnos sok hülye ember hirtelen az oxigénnel dúsított víz csodáját kelti! Hát mintha nem tanultak volna biológiát. Vagyis hogy nem! Bizony!!! Aki meg szódát iszik az meg a szén dioxidtól "globálisan felmelegszik"! Épp elég bajuk szegény szülőknek! És akkor még buta ötletekkel kecsegtetik őket! hm-nek pedig: nem hordok le senkit, csak hallomásból adni csodás gyógymód ötleteket, túlmutat a jó szándékon: felelőtlenség. Ja és a B17-et a "csodálatos kapitalista, pénzprofitos, 1 dollárért eltaposlak" Egyesült Államokban szigorúan tilos forgalmazni!!!”
 • 17. almaszósz 2011. február 20. 19:18
  „bambinaXX - ne légy kérlek hiszékeny, az oxigénnel dúsított víznek semmi hatása nincs! Orvosi tény hogy az oxigén csak a tüdőben tud felszívódni. Elméletileg a gyomorban is csekély mennyiség beépül de kb 100l oxigénes víz felel meg egy jókora levegővételnek. Ugye érzed a különbséget??!!

  Jokavajhat - Én az első cikketek óta szurkolok kisfiatok egészségéért, és kívánom hogy mihamarabb találjatok egy becsületes, rendes orvost aki tud is segíteni! Jó lenne a számlaszámotokat ismét közzé tenni.”
 • 16. gmama56 2011. február 20. 13:19
  „Azt üzenem a Kedves Szülőknek, hogy azonnal vegyék fel a kapcsolatot prf DR DÁVID TAMÁSSAL!! AZ ECHO TV- BEN vezeti a RÁK-KÉRDÉS MÜSORÁT.”
 • 15. hm... 2011. február 20. 10:08
  „B17-ről: http://www.b17hu.info/”
 • 14. hm... 2011. február 20. 10:05
  „Kedves hungagent!
  Az embereket nem kell lehordani, lenézni, látszik Te még nem voltál ilyen helyzetbe, de ne is legyél, mert akkor majd megtudnád, hogy az ember minden egyes ki információban belekapaszkodik. Amúgy ezt a B17 hetet is olyan ember ajánlotta aki már 6 éve átesett a rákon és tünet mentes!!!
  Ha tovább is olvatál volna a B17-ről, akkor azt is elolvastad volna, hogy a kiszabaduló cián vegyület csak a rákos sejteket támadja meg, amúgy szépen a vízelettel kiürül a szervezetből. A másik már dédszüleink is tudták ezen jótékony hatásást és nem hiába ették a sárgabarack magbelét. Ahoz meg, hogy attól lemérgeződjön rengeteget meg kell ennie. A másik meg egy Szegeden dologó doktornő foglalkozik vele és az állítja be egyénekre az adagokat.
  Másnak meg az oxigén dús vízről sincs sok fogalma, olvasd el ezt: http://www.kaqun.hu/kaqunviz”
 • 13. Lilyom 2011. február 20. 08:05
  „Erdemes lehet megprobalni ezt, igaz Ausztraliaban van;
  http://holtclinic.com/
  http://www.radiowaveclinic.com/
  Dr John Holt fejlesztette ki ezt a terapiat tobb mint 25 evvel ezelott daganatos betegsegek kezelesere.”
 • 12. bambinaXX 2011. február 20. 03:08
  „a hidrogén-peroxiddal szőkíteni, penészt irtani szoktak, nem inni..
  a víz "oxigénben dús", hiszen: H2O :)
  Rákos sejtek szaporodásának visszaszorítására a Deutériumban (a H egyik izotópja) szegény vizet szokták ajánlani kúraszerűen, eleinte növekvő, majd csökkenő adagban, mert a deutériumszint változásához a daganatos sejtek rosszul alkalmazkodnak, az egészségeseknél nem okoz problémát.
  Ami az immunrendszert támogatja: emelt mennyiségű (napi 2000mg C-vitamin), kúraszerűen.
  B17-re vannak érvek és ellenérvek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/1548/A-B17-vitamin:-csodaszer-vagy-mereganyag?%3f”
 • 11. hungagent 2011. február 19. 23:06
  „Azért az döbbenetes, amit itt eddig összehordanak!"Azt hallottam"," állítólag","máson is segített" Persze hogy segítő szándékkal, de akkor is! Sugárzik a tudatlanság, a félműveltség, ami azután legalább olyan káros az amúgy is elég bajjal küszködő családnak.De reméljük nem olvassák a kommenteket! A hydrogén peroxiddal szépen lehet felmosni, mert jól mar! A B17 ről csak annyit, hogy ciányvegyület, ala barackmag, csak éppen túl lehet adagolni főként egy ilyen kissrácnál és akkor nagy baj lehet.”
 • 10. KamuNeni 2011. február 19. 21:36
  „Hydrogen peroxide sikeresen van laklmazva rak cellak megolesere. Enzimekkel egyidejuleg hasznalt modon sikeres lehet.
  rengeteg info van a neten a hydrogen peroxide hatasairol.”
 • 9. Nórikám 2011. február 19. 19:31
  „A B 17- ről rengeteg jót olvastam, a neten utánalehet nézni, nem túl olcsó, de ott gyógyult betegekkel is esetleg fel lehet venni a kapcsolatot. Amit még én tudok, -bár lehet ezt ismerik a kedves szülők- meg kellene próbálni Kranió technikát. Egy Biatorbágyon élő hölgy foglalkozik vele Gábriel Orsolyának hívják. Elég csak a nevet a keresőbe beütni. Kivánom, hogy gyógyuljon meg a kis fiú, sok erőt, kitartást kivánok kedves szüleinek.”
 • 8. hm... 2011. február 19. 19:15
  „Édesanyám daganatos beteg, két ünnep közt derült ki. Ahogy megtudtuk, elkezdtünk kutatni és már 3. nap óta szedi a B17 vitamint, amit Mexikóban gyártanak és csak ott fogadnak el, mint gyógyszert. Nemrégiben megműtötték, de nagyban segített neki a komoly, 6 órán át tartó műtét tűlélni, hogy szedte és szedi a B17 vitamint. Emelett most elkezdte szedni a Varga Gombatát + C vitamint + egy természetes gyulladáscsökkentőt. Ma meg ajánlottak neki egy oxugén dús vizet, KAQUM a neve.
  Gyógygombáról: http://max-immun.hu/hu/media http://max-immun.hu/hu/products
  Remélem valamennyit segítettem. Kitartást a családnak és főleg a kicsi legénynek. :)”
 • 7. csizmadialaszlo 2011. február 19. 18:03
  „Kedves Cikk író!

  Mai napon az m1(Egészség ABC) műsorában hallottam a gyógygombáról. Nem tudom, hogy milyen daganatos betegségekben segít vagy segít- e egyáltalán, de egy próbát megérhetne. Ott két agy tumorral rendelkező beteg számolt be a tapasztalatairól. Mind a kettőjüknek csökkent a tumor mérete.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldogító igen: Vásárhelyen ingyen

Ingyenessé teszik az esküvői szertartást a vásárhelyi városházán. Tovább olvasom