Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A feketesajt gyártója húsüzemet akart venni

Hódmezővásárhely - Nem fizette ki a 4,5 milliós büntetést az októberben lebukott vásárhelyi fekete tejüzem vezetője. Nem a pénz lehet az oka, hiszen úgy tudjuk, a minap Földeákon egy húsfeldolgozót akart megvenni. Halász Imrének volt már illegális húsüzeme, azt néhány éve leplezte le a hatóság. Akkor sem fizetett.
Október közepén bukott le Vásárhely határában egy eldugott tanyán Halász Imre illegális tejüzeme. Megírtuk: a megyei élelmiszer-ellenőrök éjszaka ütöttek rajta a sajthamisítón. A vásárhelyi – amúgy állítólag diplomás – mezőgazdász egy kunszentmártoni sajtüzem címkéit ragasztotta fel saját árujára. Az élelmiszer-ellenőrök hatósági pecséttel lezárták a telepet, lefoglalták a 4400 kiló tejterméket és a 250 liter tejet. Azóta mindet megsemmisítették a vásárhelyi hulladéklerakóban. Csönd van a Kutasi út melletti egykori téeszmajor koszlott épületénél. Két héttel a rajtaütés után az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság megyei igazgatósága kiszabta a 4,5 millió forintos bírságot. A bírság ellen Halász Imre nem fellebbezett, az a napokban jogerőre emelkedett. Szigeti Sándor megyei főállatorvostól megtudtuk, a vállalkozó nem fizetett. A hatóság emiatt az adóhivatalhoz továbbítja az ügy iratait, hogy az behajtsa a követelést.

Papp Zoltán, az ÁNTSZ munkatársa is részt vett Halász Imre illegális tejüzemének vizsgálatában. Fotó: Miskolczi Róbert
Papp Zoltán, az ÁNTSZ munkatársa is részt vett Halász Imre illegális tejüzemének vizsgálatában.
Fotó: Miskolczi Róbert

Halász Imre nem ismeretlen a hatóság előtt. Három éve ugyancsak Vásárhelyen illegális vágóhíd üzemeltetése miatt kapták rajta az élelmiszer-ellenőrök. Akkor 150 ezres bírsággal sújtották. Azt sem fizette ki, inkább odébbállt.

Értesüléseink szerint Halász Imre az idei feketetejes akciója után újra meg akar jelenni az élelmiszeriparban. Úgy tudjuk, Földeákon szállt ringbe, hogy megvásárolja az ottani, árverésre bocsátott húsfeldolgozó üzemet. A Pardihús Kft.-t – az orosházi cégvezető édesapjának elmondása szerint – a sok banki tartozás döntötte be. Bezárták a telepet, Pardi István nincs az országban. A kijelölt felszámolóbiztos, a szegedi Horizont Holding munkatársa bocsátotta áruba az üzemet.

Halász Imre másfél hónapja lebukott illegális tejüzemét az ántsz munkatársai vizsgálták. Fotó: Miskolczi Róbert
Halász Imre másfél hónapja lebukott illegális tejüzemét az ántsz munkatársai vizsgálták.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az apa nem tudta, ki szerezte meg az egykor szebb napokat látott telepet. A felszámolóbiztos szabadságát tölti, az önkormányzatnál nem hallottak az eladásról. Annyit azért sikerült kiderítenünk, hogy a viszonylag jó állapotú telep nagyjából 20 millió forintot ér, és hogy azt Halásznak nem sikerült megvennie a liciten.

Letette, megszüntette

Októberben kitartóan hívtuk Halász Imre mobilját, de hiába. Lecsapta a telefont. Lányát is elértük akkor, ő sem kívánt beszélni. Most is megkérdeztük volna őket földeáki terveikről és a be nem fizetett bírságokról. Hívtuk a család 4, általunk ismert mobilszámát, de már egyik sem működik.

Olvasóink írták

 • 2. vadlab 2008. december 04. 18:30
  „Ahan és láttad milyen körülmények közt volt a telep? Jobb hogy nem mert megútálnád a sajtot! Hogy miből volt a sajt azt inkább hagyjuk! Az előállított "sajtra" más termék cimkéjét ragasztották.
  Volt egy másik sajtüzeme a Tangazdaság területén. Miért nem ott legális közülmények között csinálta?”
 • 1. zoli123 2008. december 04. 09:22
  „Milyen sajthamisító?

  Attól, hogy valaki nem fizette meg a forgalmi adód, és a sok értelmetlen költséget a termékeire még nem lesz hamisító. Élelmiszert állított elő amit ha rosszul csinálnak meg az gyorsan megromlik. Hülyék ahelyet, hogy bevizsgálták volna a termékeket és egy árvaháznak adták volna inkább elégették.
  A termékei ÁLLATI EREDETŰ TEJBŐL KÉSZÜLTEK, NEM PEDIG HIDROGÉNEZETT NÖVÉNYI ZSÍRBÓL. EZ A HAMISÍTÁS NEM AZ AMIT Ő CSINÁLT. Reggeli ital meg a sok szar amit ránksóznak.......

  Ő csak egy áldozat aki boldogulni akar az élelmiszerelőállításában és ezt meg is próbálta tenni. Sajnos nem volt valóban érvényes engedélye de elkellene gondolkozni miért is nem volt?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak pozitívan! - Olajozzák a gépezetet

Hódmezővásárhely - Még a gazdasági válság idején sem érdemes máshogy gondolkozni, csak pozitívan.… Tovább olvasom