Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A kisperegi ikrek hazaviszik a szeretetet

A múlt héten Vásárhelyen nyaraltak a Szegeden szétválasztott kisperegi sziámi ikrek szüleikkel és nővérükkel. Leginkább a strandon lubickoltak, s kiderült: felettébb vidám dolgokban volt részük. Az ikerlányok egyike, Melinda most lesz elsős, Izabella pedig még gondozásra szorul.
A kisperegi Szabó család jól érezte magát a vásárhelyi nyaraláson. Nagy szeretettel fogadták őket a nyugdíjaslakóparkban is. Fotó: Tésik Attila
Ősz óta hatalmasat nőttek a kisperegi ikrek, Melinda és Izabella. Erről rengeteg vásárhelyi is meggyőződhetett, hiszen Szabó Imre feleségével és három gyermekével, az ikrekkel és nővérükkel, Brigittával a múlt héten ismét Hómezővásárhelyen nyaralt a város önkormányzata, illetve a Johannita Segítő Szolgálat jóvoltából.

Mint emlékezetes, hét esztendővel ezelőtt a szegedi klinikán választották szét a romániai Kisperegen élő Szabóék mellkasuknál összenőve született lányait. A gyermekek közül Melindát már csak a heg emlékezteti arra, hogy egykor sziámi ikerként jött a világra.

Szabóék nagyon jól érezték magukat Vásárhelyen, s hálásak mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ismét itt pihenhettek. Elárulták: emlékezetesen kezdődött számukra a nyaralás. Amikor ugyanis a johanniták autójával megérkeztek a nagylaki határállomásra, a magyar határőr udvariasan megkérte őket, hadd nézhesse meg a világhíres kisperegi ikreket személyesen is – ha már eddig csak az újságokban és a tévében láthatta őket. Tréfásan megjegyezte, szeretné megpillantani őket, még mielőtt Hollywoodig jutnak.

Melinda, aki most lesz elsős, annyira készült az iskolába, hogy már ismeri a betűket és ötvenig is el tud számolni. Az ikrek nővére pedig, aki alaposan megnyúlt tavaly ősz óta, már hetedikes lesz.

– Tényleg híresek lettünk! – mondta szerényen. – Ezt onnét is észrevettem, hogy amikor tavaly új tanár került az osztályba, azt hitte, hogy én vagyok a sziámi ikrek egyike, a padtársam pedig a másik. A mellettem ülőt ugyanis Szabó Rolandnak hívják. A tanárt ez tévesztette meg, pedig Roli még csak nem is rokonunk. Kisperegen ugyanis hét Szabó család is él.

Az édesapa, Szabó Imre hozzátette: azt, hogy minden rendben van körülöttük, bizonyítja, hogy Izabella, aki ma is gondozásra szorul, hatalmas puszikat nyomott szeretete jeléül szülei arcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képzési rendszer Vásárhelyen

Kétszázhuszonhét elsőéves hallgatóval kezdte meg az idei tanévet a Szegedi Tudományegyetem… Tovább olvasom