Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A magyar sikerült, a matektól félnek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely – Elnézést, érettségizők? – állított meg az utcán egy középkorú nő ismeretlenül két lányt a Németh László Gimnázium közelében. Az igenlő választ követően percekig beszélgettek a tételekről, a vizsga nehézségéről, a „faggatózó" felelevenítette azt az időszakot, mikor ő adott számot tudásáról.
Ezután nem volt furcsa a nap főszereplőinek, a diákoknak, hogy lapunk is faggatózott: – Vegyes érzések töltenek el – közölte Őze Endre, a Németh László Gimnázium 12/C osztályos tanulója –, az első részre a szövegértésre kevés volt az idő, az 1 óra, a másodikra – műelemzést választottam – már sokkal több idő, 3 óra jutott. Összességében négyesre számítok. A keddi matektól viszont kicsit tartok.

Osztálytársa, Salánki András Bence egyetértett vele, kiemelve: a második részt jobban átgondolhatták. A négyessel szintén elégedett lenne, a matematika érettségitől azonban nem tart, és azt is elárulta: fogorvos szeretne lenni. A szintén 12/C-s Horváth Beátát barátnői „szavazták meg" nyilatkozónak, mondván, ő a legokosabb. Ettől láthatóan kicsit zavarba jött, izgulni kezdett, mintha újra érettségizne: – A szövegértés jól ment, a táblázati része volt nehéz, viszont jó volt a téma, hogy miként alakul ki a gyerekek nyelvezete, szóhasználata. A második részben Márai Sándor novelláját elemeztem, úgy érzem ezzel sem volt semmi gond, nem titkolom, 5-öst szeretnék kapni a magyarra. A matek? Nem vagyok rossz belőle, mégis nagyon félek, a négyessel látatlanban kiegyeznék – mondta a pszichológusnak készülő Beáta.

Érettségizők. A szerző felvétele
Érettségizők. A szerző felvétele

Vásárhelyen a HISZK Corvin Mátyás Tagintézményben 103-an, a HISZK Gregus Máté Tagintézményben 86-an, a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézményben 43-an, a HISZK Eötvös József Székhelyintézményben 84-en, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban 95-en, míg a Németh László Gimnáziumban 89-en érettségiznek. A magyar írásbeliknél nem érkezett bejelentés az illetékesekhez, az érettségi vizsga mind a hat vásárhelyi intézményben rendben lezajlott.

Csongrádon összesen 222-en érettségiznek. Batsányi János Gimnázium: 142, Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola: 35, Sághy Mihály Szakképző Iskola és Középiskola: 45 érettségiző.

Szentes, Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola: 23 érettségiző, Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola 101 érettségiző, Horváth Mihály Gimnázium: 146 érettségiző, Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola 67 érettségiző (előrehozottal együtt), Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola: 120 érettségiző.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 06. 16:47
    „"Elnézést, érettségizők?"
    -Nem mi vagyunk a matrózok wa*ze”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több szobára való bútor az utcán

Több szobára való bútor garnitúra került utcára a hétvégén. Hétfőtől indul a tavaszi lomtalanítási hét. Tovább olvasom