Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A rászoruló diákokért

Vásárhelyen három olyan általános iskola működik, amelyben a tanulók több mint húsz százaléka halmozottan hátrányos helyzetű. A Szántó Kovács János, a Kiss Lajos, valamint a Móra Ferenc Külterületi ÁMK közösen nyújt be pályázatot a diákok integrált nevelésének támogatására.
Az Oktatási Minisztérium Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése címmel pályázatot írt ki. A tárca olyan általános iskolák konzorciumi együttműködését támogatja, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya meghaladja a húsz, de nem éri el az ötven százalékot. Ez Vásárhelyen a Szántó Kovács János és a Kiss Lajos Általános Iskolát, valamint a Móra Ferenc Külterületi ÁMK-t érinti.

– Az idén 214 diákunk van. Több mint harminc százalékuk halmozottan hátrányos helyzetű, vagyis a tanulók rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, valamint szüleik maximum általános iskolai végzettséggel rendelkeznek. Ezenkívül diákjaink több mint hatvan százaléka hátrányos helyzetű – tudtuk meg Bagi Lászlónétól, a Szántó Kovács-iskola igazgatójától.

Az intézmény 2003 óta már három sikeres uniós pályázaton van túl, s mindegyiknél konzorciumi partnerei is voltak. A mostani – hasonló jellegű – pályázat lényege, hogy segítse a diákok integrációját. Így ha nyernek, a pénzből többek között speciális csoportszobákat alakítanának ki, valamint mind a három intézmény valamennyi pedagógusa részt vehet egy 120 órás továbbképzésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siralmas állapotú kémények

A vizsgált kémények 75-80 százaléka javításra szorul, 8-10 százalékuk pedig életveszélyes –… Tovább olvasom