Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A város másik bankot ajánl

Több vásárhelyi önkormányzati dolgozó kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy annál a banknál kell számlát nyitnia, ahol a város pénze van. Az önkormányzat vezetői szerint ez nem kötelező, ők csak egy kedvezményes dolgozói számlavezetési szolgáltatást ajánlottak az alkalmazottaknak.
A Raiffeisen kezeli a város pénzét Fotó: Tésik Attila
Vásárhelyi önkormányzati dolgozók keresték meg lapunkat, s azt mondták: kötelezővé tették számukra, hogy a város számlavezető bankjánál, a Raiffeisen Banknál nyissanak folyószámlát.

– A nyári szabadság ideje alatt berendelt minket az igazgató és felolvasta a polgármester levelét, amelyben arra hívják fel a figyelmünket, miért érdemes a Raiffeisenhez mennünk – mesélte egy általános iskolai pedagógus.

Egy másik önkormányzati dolgozó azt mondta: tart ugyan az esetleges retorziótól, de majd harminc esztendeje ügyfele egy másik pénzintézetnek, és nem hajlandó bankot váltani. Többen fontolgatják, hogy ombudsmanhoz fordulnak, mert szerintük törvénytelen, ha a munkáltató mondja meg, melyik bankba utalja havonta a fizetésüket.
Szegedi utalások

– A szegedi önkormányzati dolgozóknak arra a bankszámlaszámra utaljuk a fizetésüket, amelyet megjelöltek. Az alkalmazottak annál a pénzintézetnél vezetik a számlájukat, ahol akarják – nyilatkozta Molnár Teréz, a szegedi polgármesteri hivatal közgazdasági irodájának helyettes vezetője. A hivatalnok szerint azért lehet jó, ha az alkalmazottaknak és a munkáltatónak is ugyanaz a bankja, mert így nem kell egy másik pénzintézetbe utalni a fizetést, ami olcsóbb, valamint a dolgozó hamarabb juthat a pénzéhez. Ennek ellenére a megyeszékhelyen nem tervezik, hogy az alkalmazottaknak ajánlják a város számlavezető bankját.  


– Egy munkahelyen természetes, hogy a munkáltató ajánlja azt a konstrukciót, amely az alkalmazottaknak és neki is a legelőnyösebb – válaszolta megkeresésünkre Lázár János vásárhelyi polgármester. Végh Ibolya aljegyzőtől megtudtuk, szó sincs arról, hogy köteleznék az alkalmazottakat a bankváltásra. Az önkormányzat mint munkáltató számlavezető bankjának egy kedvező ajánlatát továbbította a dolgozóknak. Aki akar, él ezzel a lehetőséggel, aki meg nem, annak sem kell semmiféle következménytől tartania.

A lapunk birtokába került, intézményvezetőknek címzett levélben, amelyet Lázár János írt alá, az áll: a polgármester kéri az igazgatók közbenjárását, hogy minél többen vegyék igénybe a kedvezményes számlavezetési díjcsomagot. Ennek köszönhetően a város spórolhatna a jövedelmek bankon belüli átutalása révén, s kedvezőbb tárgyalási pozícióba kerülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi hímzés mestere Marton Sándorné

Bonyolult technikája van a vásárhelyi hímzésnek, amely igazi különlegességnek számít: csupán tíz, a… Tovább olvasom