Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A vásárhelyi Józsa Erika és testvérei eltűnt édesanyjukat keresik

Hódmezővásárhely - Augusztus 8-án este tűnt el a vásárhelyi Józsa Sándorné Ibolya néni. Családja, azóta keresi, lánya, Józsa Erika a város minden utcáját bebarangolta, kérdezgette az embereket, nem látták-e? Eddig eredménytelenül.
A 71 esztendős vásárhelyi Józsa Sándornét egy hete keresi a családja. Ibolya néni augusztus 8-án, hétfőn este 6 és 8 óra között távozott Vámház utcai lakásukból. Férje aludt, velük lakó lánya, Józsa Erika (43) Szegeden élő testvérénél vendégeskedett, utóbbi ezért kedden este értesült a történtekről.

– Sajnálom, hogy nem voltam otthon, és nem vigyáztam rá. Nagyon féltjük, ugyanis érelmeszesedésben szenved, és akadnak olyan periódusai, amikor azt hiszi, nincs senkije, engem sem ismer meg – mesélte Erika. – Amint megtudtam, mi történt, azonnal cselekedtem: elmentem az unokatestvéréhez, mert hozzá néha átugrott egy-két órára, igaz, sohasem este. Felhívtam a testvéreimet, érdeklődtem az Erzsébet-kórházban, majd bejelentettem az eltűnését a helyi rendőrségen.

Józsa Erika egy hete eltűnt édesanyja fotójával. A szerző felvétele
Józsa Erika egy hete eltűnt édesanyja fotójával.
A szerző felvétele

Még kedd éjszaka elmentek a rendőrökkel szülei régi házához, a szomszédos tanyákba is bekopogtattak – a néni emlegette, hogy oda többször hívták –, és hőkamerával átvizsgálták a Dilinka temetőt, utóbbit azért, mert ott nyugszanak Ibolya néni szülei. Eddig a keresés eredménytelen, pedig Erika azóta Vásárhely szinte minden utcáját bebarangolta, járt a piacon, a vasútállomáson és a buszpályaudvaron is, idegileg kimerült, fizikailag elfáradt. Egyetlen apró biztató, halvány reménysugár volt, kedden délután 1 órakor látták édesanyját a Simonyi utcán. De több momentum nem stimmelt. Mártélyon élő nővére sem szolgált jó hírrel, Erika testvérei is folyamatosan kutatják, az ismerősök szintén segítenek.

– Kicsit előrehajolva, csoszogva jár, eltűnésekor kék rövid ujjú blúzt és barna nadrágot viselt, haja dús, barna, pár ősz hajszála van csupán, és a szeme is barna – sorolta az ismertetőjegyeket Józsa Erika. – El sem tudjuk képzelni, hol lehet. A legrosszabbra nem akarunk gondolni, bár nagyon jól tudjuk, betegsége miatt bármi megtörténhet vele; édesapám már nem képes naphosszat kószálni, kutatni, de nagyon várja haza.

Józsa Erika mindenkit arra kér – főként a vásárhelyieket –, ha bármilyen információval rendelkeznek édesanyjáról, tárcsázzák a mobilját (20/478-8749), vagy az ismert segélyhívókon (112 és 107) értesítsék a rendőrséget.

Olvasóink írták

 • 9. booo 2011. szeptember 16. 15:20
  „Most hallottam, hogy állítólag a hét elején a kutasi úton a tangazdasággal szemben találtam egy holttestet.
  Irhatna az újság valamit, ki volt és mit keresett ott, nameg a körülményekről.”
 • 8. info 2011. szeptember 16. 13:02
  „Kutakodni kell a környékbeli tanyákon is,-Hivatalból! talán valaki befogadta, nem tudni mit mondhatott a néni, lehet, hogy már valahol disznókat, tyúkokat etet, ha bírja fizikailag....sajnálatra méltó szegény.”
 • 7. booo 2011. augusztus 16. 21:08
  „Sajnos 8.-a óta eltelt egy hét, nem gondolnám hogy a hölgy azóta folyamatosan és céltalanul kóborolna a városban. A leírás több emberre is ráillik, de a mai digitális világban azért berakhattak volna egy fényképet, mondjuk azt amit a kezében tart, a többi családtag kitakarásával. Hátha..
  Próbáltam a képet lementeni és nagyítani, de a végeredmény nagyon siralmas lett.”
 • 6. pixelplus 2011. augusztus 16. 08:21
  „ott a fotó a csajnál. bár az alapján én csak ma melóba menet vagy tízszer láttam ibolya nénit.”
 • 5. bubuska73 2011. augusztus 16. 08:11
  „Nekem is az tűnt fel ami az előttem szólóknak! Miért a lánya van előtérben a képen? Szinte naponta járok a Simonyin és környékén de így aztán naponta el is mehetek mellette!”
 • 4. Én2 2011. augusztus 16. 06:29
  „Miért nem az anyukának a fényképét mutogatják!!!”
 • 3. Falcao 2011. augusztus 15. 20:53
  „Fotót kérünk hátha látjuk.”
 • 2. pisti19768 2011. augusztus 15. 20:31
  „Az idős hölgyről valami fotót kellene közzétenni, nem így lenne logikus???Hogy lehet így a nyilvánosság segítségét kérni???Nem a lányát kell mutogatni! <moderálva>”
 • 1. csuri68 2011. augusztus 15. 18:04
  „Fénykép nélkül hogy segítsünk?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhatos forradalmárok kiállítása az Emlékpontban

Az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás emlék- és élményanyagából nyílik kiállítás pénteken 17 órakor a vásárhelyi Emlékpontban. Tovább olvasom