Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Áll a vásárhelyi PMK új szárnya

Hódmezővásárhely - Már állnak a Petőfi művelődési központ új épületszárnyának falai, decemberben a tető is a helyére kerül. Az 1,2 milliárdos beruházás jövő májusra készül el.
Jó ütemben haladnak az 1,2 milliárd forintos Agora-projekt (több mint 1,1 milliárdot nyert a város pályázaton) munkálatai, a Petőfi Sándor Művelődési Központ rekonstrukciója, bővítése. Az elbontott görögkeleti parókia helyén kinőtt a földből az új épületszárny, a legfelső szint szerkezeti munkálatait végzik a szakemberek, állnak a falak, decemberben a tető is a helyére kerül – tudtuk meg az építkezésen éppen szemléző Mucsi Lászlótól, a városfejlesztési iroda vezetőjétől. Zsaluzzák a vasbeton elemeket, betonoznak, és a szerkezeti munkálatokkal párhuzamosan épülnek a teherhordó falak, zajlik a közművek (víz, villany) előszerelése.

Már állnak a Petőfi új falai, decemberben a tető is az új épületszárnyra kerül. A szerző felvétele
Már állnak a Petőfi új falai, decemberben a tető is az új épületszárnyra kerül.
A szerző felvétele

A régi PMK-épületet belül teljesen „kicsomagolták". A bontás során szerkezeti anomáliákra derült fény, ami a tervezést is bonyolultabbá tette. Jelenleg az alap megerősítésén, teherbíró képességének növelésén dolgoznak az udvar és az épület azon pontjain, ahol a pincében közösségi helyiségeket alakítanak ki. A külső munkákkal az igazi tél beállta előtt végezni akar a kivitelező, így tarthatja a jövő májusi átadási határidőt.
Jövő nyártól kulturáltabb körülmények, modern színpadtechnika, kényelmes nézőtér, akadálymentesített létesítmény, különböző oktatótermek várják majd a kikapcsolódni vágyókat.

Olvasóink írták

 • 3. Agyalapi 2010. december 03. 13:54
  „A templomot miért nem bontották el? Sokkal nagyobb helyet kaptak volna.”
 • 2. almaszósz 2010. december 03. 13:17
  „Dongó, nyugi nyereséges lesz!”
 • 1. Dongó 2010. december 02. 05:22
  „Kedveseim!
  Emlékpont 2 lesz ez a javából. X Ft-ból 2X lesz a költség és ezt már készíti elő ez a cikk is: "a bontás során szerkezeti anomáliákra derült fény, ami a tervezést is bonyolultabbá tette."
  Kell a kultúra, persze, hogy kell, de a gatyánkból kilóg a s...ünk. Látvány-látvány-látvány.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajokat értek tetten a vásárhelyi rendőrök

Ellopott egy kerékpárt, majd nyomban bele is botlott a rendőrökbe egy férfi Hódmezővásárhelyen hétfőn. Tovább olvasom