Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Állati tetemek és traktorgumi az út mentén

Hódmezővásárhely - Sok száz sörös dobozt, üveget, több zsáknyi műanyag és papírhulladékot, de elhasznált cipőt, állati tetemeket és traktorgumit is találtak a Bodzási út mentén a Küldd vissza a feladónak elnevezésű szemétgyűjtő akció önkéntesei.

Mintegy 20 lelkes természetbarát vett részt a hétvégén a Bodzási út megtisztítását célzó szemétgyűjtő akción. A Küldd vissza a feladónak elnevezésű esemény önkéntesei reggel nyolc órakor indultak a Zrínyi utca végéről, hogy megtisztítsák a városból kivezető, a tavasz közeledtével egyre forgalmasabb és egyre szemetesebb útszakaszt. Két csoportban, az út két oldalán haladva gyűjtötték a szétdobált aluminium dobozokat, üvegeket, műanyag és papírszemetet. A szemétszedők régi cipőt és kabátot, műanyag kannát, nylon zacskóba dobott állati maradványokat, traktor- és autógumit is találtak.

A több órányi munka során közel 4 köbméter hulladék gyűlt össze - GALÉRIA

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
- Sokat járok erre. Különösen szép a táj így tavasz elején. Elszomorító azonban, hogy az utóbbi időben egyre több nemtörődöm ember ide hordja ki a szemetét. Az ember képes alakítani a környezetén, változtatni a saját életterén, ám ez felelőséggel jár. Többen gyerekkel jöttek. Fontos, hogy a fiatalok azt lássák, a szüleik összeszedik a szemetet, még akkor is, ha nem ők dobták el. Óvni kell a saját környezetünket, akkor is ha mások nem így tesznek. Így nevelhetünk környezettudas felnőtteket belőlük - mondta el Rácz Norbert, az akció szervezője.

A több órányi munka során közel 4 köbméter hulladék gyűlt össze. Az összegyűjtött teherautónyi szemét végül a város szelektív hulladékgyűjtő szigetein landolt.

Olvasóink írták

 • 7. CsengeleMSN 2013. április 16. 19:02
  „Ez példaértékű, ezt tanítani kellene, hogy hogyan kell azt elintézni és megszervezni, hogy egy-egy ilyen csapat közösen összegyűjthesse, megtisztíthassa a saját élőhelyét környezetét!
  Talán ha ezekről tájékoztatnának minket, az itt élőket, több ilyen önkéntes akció jönne létre Hódmezővásárhelyen!

  Hogyan kell egy ilyen szemétgyűjtő akciót megszervezni?
  Mi kell hozzá?
  Kell-e hozzá valamilyen engedély?
  Hol kell bejelenteni?
  Az önkormányzat segíti / támogatja a szemétgyűjtő akciók megszervezését?
  Melyik cégtől lehet kérni, hogy segítsenek a szemételszállításban?

  Szegeden egy kereszteződésben szemtanúja voltam ahogy egy nagy szatyor szemetet kihajítottak egy autóból, majd gurultak tovább mintha semmi sem történt volna.”
 • 6. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. április 16. 08:20
  „Esetleg elejét lehetne venni a szemetelésnek, régebben a pihenőkbe volt 1-1 konténer, csakhogy a pofátlan autósok telepakolták mindenféle szeméttel (fölháborító!).
  Megoldás:
  Eltüntették az összes szemetes konténert.
  Gratulálok!”
 • 5. gthomek 2013. április 15. 20:08
  „Ez igen érdekes :) Elvileg 2013.04.02 -tól a városellátó nonprofit kht 25 köz<moderálva> ott teljesít szolgálatot, teljesen azonos feladattal amiről a cikk szól.
  Ez felettébb érdekes nem ? :D”
 • 4. Mayanna 2013. április 15. 19:56
  „A 6.5 km.es útszakasz végére majdnem egy komplett autót össze tudtunk volna rakni, volt ott nem csak autógumi, hanem ülések, első-hátsó lökhárítók, belső tető burkolat, gumiszőnyeg, összetört hátsó világítás stb, érdekes volt.....:-) De a lényeg, hogy a gyerekek elképesztően lelkesek voltak, átgázoltak , vízen, gallyakon, pocsáron, fáradhatatlanul tették azt amire jelentkeztek! A legkisebb egy 4 éves kisfiú volt aki végig jött velünk a hosszú úton, egy nyiffnyaff nem volt, hősiesen cipelt 1.5 km-en keresztül a vállán egy félig telt zsákot és nem volt hajlandó odaadni senkinek. Számomra egy élmény volt velük együtt menni, örülök, hogy ott voltam és bármikor újra elmegyek .”
 • 3. lepkehalo 2013. április 15. 16:06
  „Köszönjük az áldozatos, és nem túl kellemes munkát (főleg a tetemek miatt)!”
 • 2. balihoho 2013. április 15. 13:17
  „Hódmezővásárhelyen megszűnt a tavaszi és őszi lomtalanítás. Mindenki úgy szabadul a szeméttől, lomtól és hulladéktól, /amelyet az ASA nem szállít el,/ ahogyan tud. Sajnálatos hogy emiatt növekedni fog, az illegális szemét lerakások jelensége.”
 • 1. nyomdasz63 2013. április 15. 08:40
  „Szegeden,a Szél utca folytatásában( a vadaspark felé,az olajkutaknál) a cím így módosulhatna:
  Állati tetemek és autó lökhárító az út mentén”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Holokauszt áldozataira emlékeznek

Vásárhelyre látogat Mario Silva, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros kanadai elnöke. Tovább olvasom