Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Átadták Vásárhelyen a Hódtói Sportcentrumot

Sok ilyenre lenne szükség az országban – mondta Mészöly Kálmán korábbi szövetségi kapitány a vasárnap átadott Hódtói Sportcentrumról. Az új vásárhelyi intézmény elsősorban a sportolókat szolgálja, de itt találkoznak majd a volt leventék és az olvasóköriek is.
Lázár János és Mészöly Kálmán avatta fel a sportcentrumot. Fotó: Segesvári Csaba
Vasárnap délelőtt avatták fel Hódmezővásárhelyen a Hódtói Sportcentrumot. Az ünnepség díszvendége volt Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga korábbi ügyvezető igazgatója, Csonka Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi tagja és Czene Attila olimpiai bajnok úszó. Köszöntőjében Mészöly Kálmán korábbi szövetségi kapitány kiemelte: a vásárhelyi sportcentrumhoz hasonlók ezreit kellene megépíteni országszerte a fiataloknak, amatőr sportolóknak. A létesítmény használóinak jó sportjátékot és sok sikert kívánt.

Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nem véletlen, hogy a Hódtóban épült meg a sportcentrum, hiszen innen nem messze, az egykori kádasfürdő helyén állt még nemrégiben az az ifjúsági központ, mely évtizedekig szolgálta a sportolni vágyókat. Helyén bevásárlóközpont épül, s amikor annak létesítéséről a közgyűlés döntött, fontosnak tartották, hogy a sportolásnak új lehetőséget teremtsenek. Azért választották a hódtói városrészt, mert gondoltak a közelben élőkre és a környéken működő intézményekre: a Hódtói Gimnáziumra, a József Attila Általános Iskolára és a Bethlen Gábor Református Gimnáziumra. A sportcentrum megépítésének 174 millió forintos költségét teljes egészében a város állta.

Fotó: Segesvári Csaba
A 6395 négyzetméteres sportcentrum 660 négyzetméteres kiszolgáló létesítményében nem csak öltöző, klubhelyiség, tornaszoba és fitneszterem fér el, de itt kap helyet a Hódtói Olvasókör és a Volt Leventék Baráti Köre is. A centrumban két műfüves pálya, de aszfaltos, és öt – köztük két mobil – kosárlabdapálya is várja a sportolni vágyókat.

A polgármester kiemelte, hogy a városi sportlétesítmények építése ezzel nem fejeződött be, hiszen a közgyűlés most döntött arról, hogy az Eötvös szakközépiskola udvarán a jövő év végéig új sportcsarnokot épít. Az avatón a nemzetiszín szalagot Mészöly Kálmán és Lázár János vágta át, a polgármester a volt szövetségi kapitánytól egy labdát is kapott ajándékba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jegyzőnek elege lett a támadásokból

Betelt a pohár – mondja Korsós Ágnes. Vásárhely jegyzője úgy tapasztalja, az országgyűlési… Tovább olvasom