Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Ausztriában siklanak a megyeiek

Számos ismert közéleti szereplő jár rendszeresen síelni a megyéből. A makói József Attila Gimnázium igazgatója tíz éve hódol szenvedélyének, a vásárhelyi Havasi Katalin és Hernádi Gyula orvos pedig családjával együtt visszatérő látogatója az osztrák pályáknak.
Egyetemista kora óta jár síelni Havasi Katalin vásárhelyi gyermekorvos, önkormányzati képviselő. Kezdetben a férjével kettesben, majd a családjával kereste fel a környékbeli országok pályáit. Sokáig a szlovákiai síparadicsomokat részesítették előnyben, mostanában inkább az osztrák pályákon hódolnak évente egyszer szenvedélyüknek.
Hernádi Gyula szülész-nőgyógyász, a vásárhelyi közgyűlés tagja barátaival és családjával tizenöt esztendeje rendszeresen felkeresi az osztrák sípályákat, ahol saját felszerelésével vág neki a lejtőknek. Mint mondja, a legnehezebb, fekete pályát még nem próbálta ki. Hernádiék hamarosan utaznak, februárban indulnak kikapcsolódni és sportolni.

A sportág alapjaival még főiskolás korában ismerkedett meg, ám síelni igazán csak tíz esztendeje, harmincnyolc évesen tanult meg a makói József Attila Gimnázium igazgatója, Rója István. Azóta egy oktató-tanfolyamot is elvégzett. Síelt Franciaországban, Olaszországban, Szlovákiában és Ausztriában – legszívesebben a nyugati szomszédhoz megy, mert ott a legbiztosabb a hó. Idén még nem volt, legközelebb éppen holnap indul egy gimnáziumi diákcsoporttal, de január végén természetesen közös családi síkirándulást is tesznek majd. Mindenkinek ajánlja ezt a sportot: a friss levegőn, napfényben mozogni nagyon egészséges, ráadásul kitűnő szórakozás – mondja a direktor, aki azért megjegyzi: a gyerekek tempóját már nem mindig tudja követni...


Iskolai sítáborok

A vásárhelyi Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskolában és Gimnáziumban 1975 óra rendszeres téli program a sítáborozás, az iskola saját felszerelésekkel is rendelkezik – árulta el Hajdu János igazgató. A kossuthos diákok közül egy-egy busznyi indul el minden esztendőben valamelyik síparadicsom felé. Korábban ők is Szlovákiába jártak, de mostanában az osztrák pályákat keresik fel. A következő sítúra jövő héten kezdődik az osztrák–olasz–szlovén határ háromszögében található ausztriai Arnolsteinben. A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban is évtizedek óta viszik sítáborba a gyerekeket. Az iskola által szervezett utazás az idén ugyan elmarad, de korábban Szlovákiába, tavaly Ausztriába mentek – tudtuk meg Bálint Vilmosné igazgatótól. De január végén mégis lesz síszünet, hogy a gyerekek családjaikkal elmehessenek sportolni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog a 16 éves kismama

Megszületett végre az első idei baba Vásárhelyen: Kozma Ákos története azért is érdekes, mert… Tovább olvasom