Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Az alpolgármesteri szék még üres

Gyenes János sem kapott tegnap elég voksot a mindszenti képviselőktől ahhoz, hogy betölthesse az alpolgármesteri tisztséget. Korábban így járt Kecskeméti János is. Mindkettőt a város polgármestere jelölt a posztra. A fideszesek azt szeretnék, ha Szabó József lenne az alpolgármester. Zsótér István szerint viszont a vállalkozó túl elfoglalt ahhoz, hogy őt helyettesíteni tudja.
Továbbra is üresen marad az alpolgármesteri szék Mindszenten, ahol a tegnapi testületi ülésen, második nekifutásra sem sikerült betöltetni a tisztséget. Egy hónappal ezelőtt már próbálkoztak a kisváros újonnan megválasztott elöljárói, ám a polgármester, Zsótér István által javasolt egykori elődje, Kecskeméti János nem kapott bizalmat.

Decemberben döntenek a helyi adókról

A mindszenti képviselők nem döntöttek a jövő évi helyi adók mértékéről sem, mondván: alaposabban körbe kell járni a témát. Ugyancsak a decemberi testületi ülésre halasztották a 2007-es szemétszállítási díjak megvitatását. Arról viszont határoztak, hogy pályázatot írnak ki a tiszai strand üzemeltetésére, miután az év végén lejár a bérlet ideje. A pályázatokat december közepéig lehet benyújtani.

Az eredménytelen voksolást követően Zsótér bejelentette: ismét javaslatot tesz az alpolgármester személyére. Így tegnap újra a szavazóurnához járultak a mindszenti képviselők, akiknek, most azt kellett eldönteniük, hogy támogatják-e a polgármester új jelöltjét: Gyenes Jánost. Ő az előző ciklusban is alpolgármesterként dolgozott a testületben. Az első voksoláshoz hasonlóan most sem húzták az időt a városatyák, néhány perc alatt kiderült: egyelőre betöltetlen marad a tisztség. Csak négyen támogatták az egykori alpolgármestert – kilenc voks kellett volna. Zsótér István szűkszavúan kommentálta a választást: az eredmény egyértelmű, még nincs alpolgármestere a városnak, dolgozzon a testület tovább.

A fideszesek kitartanak amellett, hogy Szabó József legyen az alpolgármester – jelentette ki érdeklődésükre Hevesi István képviselő. Hozzátette: szerinte szükségtelen ez a cirkusz, a jelölgetés, inkább a munkára kellene koncentrálni. Szabó Józseffel kapcsolatban Zsótér egyébként a minap azt nyilatkozta lapunknak: az informatikai és területfejlesztési tanácsnok, aki civilben vállalkozó, azért nem megfelelő alpolgármesternek, mert rendkívül elfoglalt, nem tudná őt helyettesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér úgy döntött: polgármester marad

Mindszent polgármestere marad Zsótér István, aki korábban a távozás gondolatával kacérkodott. A mai… Tovább olvasom