Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Az év végéig felújítják a szikáncsi utat

Hódmezővásárhely - Már tervezi a 4415-ös út Hódmezővásárhely és Szikáncs közötti, körülbelül 7 és fél kilométeres szakaszának felújítását a Magyar Közút Kht. A dimbes-dombos út forgalma alaposan megnőtt, mióta a GPS is erre irányítja a Makó, illetve az országhatár felé igyekvő járműveket, kamionokat.
Két út vezet Makóra Hódmezővásárhelyről. Az egyik Szikáncs és Földeák érintésével jut el a Maros-parti városba, míg a másik Maroslelén át halad. Az utóbbi burkolata sokkal jobb, mint az előbbié, a felezővonal felfestve, s régen ezen is járt a nagyobb forgalom. Csakhogy egy idő óta megfordult a trend, a kamionok, személyautók Vásárhelyen az újvárosi Széchenyi tér és Csomorkányi út sarkánál nem fordulnak el, hiába a Makót jelző tábla. Ellenben végighaladnak a Csomorkányi úton, bekanyarodnak a makói országútra, s az ipartelepnél elhagyva a várost, Szikáncs felé tartanak.

Az ok egyszerű: a mind többek által használt GPS-készülékek Szikáncs felé mutatják a határhoz vezető utat. Csakhogy az errefelé vezető közút eredetileg sem volt alkalmas a nagyobb forgalomra. Ráadásul annak idején – valamikor a hatvanas évek elején – eleve kicsit dimbes-dombosra sikerült megépíteni, a nagy forgalom miatt pedig az állaga még tovább romlott. A Magyar Közút Kht. kezelésében lévő harmadrendű út egyszerűen nem bírja a terhelést, annak ellenére sem, hogy kátyúit rendszeresen kijavítják.

A Szikáncs felé vezető utat egyre többen használják – pedig már akkor is dimbes-dombos volt, amikor megépítették.
Fotó: Karnok Csaba

Benkő Zsolt települési képviselő, a külterületek gazdája egy lakossági fórumon már bejelentette, hogy hamarosan elkezdődik az út felújítása, egy időben a vásárhelyi ipari parkba települő biodízelüzem építésével.

Az útfelújítást a Magyar Közút Kht. honlapja is feltünteti az Új Magyarország fejlesztési terv regionális operatív programjában. Légrádi Veronika, a Magyar Közút Kht. kommunikációs főmunkatársa érdeklődésünkre elmondta: várhatóan a következő hónap elején írják alá az útfelújítás tervezésével kapcsolatos szerződést, nyáron kötnek támogatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, a munka pedig szeptemberben kezdődik, és novemberig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcéves kisfiút ütöttek el Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken este… Tovább olvasom