Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Babaroham az első napon

A vásárhelyi művelődési központba lapunk babaszépségversenyének fotózására nagyon sokat elhozták kisgyermeküket tegnap. Egymás számára ismeretlen emberek beszélgettek a sorukra várva, a fő téma természetesen a gyerek volt, aki nyugodt, és éjjel szépen alszik, vagy éppen eleven, egy méter magasságig nincs tőle semmi biztonságban. Jött nagyapa is, aki azzal győzte meg a fiát: itt az idő, hogy a kéthónapos kisfiú elkezdje a nyilvános szereplést.
Hosszú sorban várakoztak a babák és kísérőik a vásárhelyi művelődési központban. Fotó: Tésik Attila
Délután 3 óra előtt egy tűt sem lehetett volna leejteni tegnap a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ emeleti folyosóján. Babakocsik álltak mindenfelé, gyerekzsivaj szűrődött ki a bejárati ajtón. A lapunk által meghirdetett babaszépségverseny fotózására gyülekeztek a vásárhelyiek.
Az egyik klubszobát alkalmi műteremmé alakították át kollégáink. Tésik Attila fotóriporter a kék háttér előtt üldögélő csöppségekről készítette a képeket. Ehhez néha az anyukák segítségét is kérni kellett, mert néhány apróságnál eltörött a mécses, mikor felvillant a vaku. A sírásra görbült szájacskák előbb vagy utóbb elmosolyodtak, ehhez édesanya nyugtató szava vagy a kedvenc játék kellett.

– Édesanyám és anyósom vett rá, hogy elhozzam ide a kisfiamat. Ferike most 10 hónapos, és nagyon eleven – újságolta a vásárhelyi Balogné Neller Sarolta.

A fiatal anyuka nagyon reménykedett abban, hogy első babája előkelő helyezést ér el majd a versenyen. A kicsi, annak ellenére, hogy napközben igen eleven, az éjszakákat nyugodtan átalussza.
Bányikné Bartucz Katalinéknál is még csak egy apróság született, de többet is szeretnének. A kis Balázs most mindössze 17 hónapos, édesanyja szerint „igen nyüzsgő" baba.

– A lakásban csak az lehet biztonságban, ami legalább egy méter magasan van. A fiam rohan, mászik és pakol – árulta el Bányikné, szavait férje karjában nézelődő csemetéjére mosollyal nyugtázta.

A sorukra váró szülők csöndben beszélgettek egymással. Egyikük, Juhász-Nagy Krisztina meg is jegyezte, hogy ez pont olyan, mint a csecsemőgondozóban: fesztelenül csevegnek egymással olyan emberek, akik egymást azelőtt sohasem látták. A fő téma pedig mi más is lehetne, mint a gyerek.

A sok anyuka között egy középkorú férfi is álldogált, s egy üres babakocsira vigyázott. Ágoston Ferenc két hónapos unokáját, Zétényt hozta el a fotózásra.
– Én javasoltam a fiamnak, hogy nevezzük be a kicsit. Úgy gondolom, kezdje időben a szereplést. Azt szeretném, hogy rendes, tisztességes ember váljon Zétényből, s az életben állja meg a helyét – mondta a boldog nagypapa.

Olyan ifjú modell is akadt, akinek szereplését és minden mozdulatát egy családtag videokamerával is követte. Évtizedek múltán csak elő kell szedni a szekrényből a kazettát, s meg lehet mutatni az unokáknak, hogyan lett sztár valamikor a nagyiból.


Fotózási helyszínek

Szeged: 8-án, 15–18 óráig, ifjúsági ház
Hódmezővásárhely: november 7-én 15–18 óráig, Petőfi Sándor Művelődési Központ
Szentes: november 8-án, 15–18 óráig, művelődési központ
Mórahalom: november 9-én, 15–18 óráig, Aranyszöm Rendezvényház
Csongrád: november 9-én, 15–18 óráig, művelődési ház
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen sem kell a mindszenti rendőrőrs

Ingyen sem kell a rendőröknek a mindszenti egyenruhások bázisa. Az önkormányzati tulajdonban lévő… Tovább olvasom