Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Batidán kiállnak a Szabadság mellett

Hódmezővásárhely - A háromból végül csak egy utcának változik meg a neve Batidán. Vásárhely ezen külterületén a Szabadság, a Gagarin és az Április 4. utca helyett választhattak volna mást a helyiek, de a nagy többség nem élt a lehetősséggel.
– Arra számítottam, hogy az emberek kreatívabbak lesznek, de nagyon kevesen éltek a változtatás lehetőségével – foglalta össze a tapasztalatokat Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester a batidai utcanévváltozás kapcsán.

Korábban már beszámoltunk arról, miszerint az alpolgármester egyéni indítványában azt kérte a közgyűléstől, hogy a Gagarin, a Szabadság és az Április 4. helyett adjanak más nevet ennek a három utcának, mert szerinte ezek az egykori elnyomó diktatúrára emlékeztetnek. Hozzátette: ne a képviselők válasszanak más nevet, hanem ezt bízzák az érintettekre.

Lengyel Jenő és Szakál Lajos sem volt elégedett a Gagarin utca nevével, Fotó: Tésik Attila
Lengyel Jenő és Szakál Lajos sem volt elégedett a Gagarin utca nevével, de végül nem változtatták meg Fotó: Tésik Attila

Ezért felhívták a batidaiak figyelmét, pontosabban a segítségüket kérték, hogy javasoljanak olyan neveket, melyeket szívesen látnának a házuk falán, s az okmányaikban lakcímként. A három érintett utcából végül is tizenketten fogadták el az önkormányzat felkérését, és a helyi külterületi
koordinátorral találkoztak ez ügyben. Közülük viszont mindössze egyetlenegy szerette volna, hogyha másképp hívnák az utcáját, mint eddig.

Az alpolgármester javaslatot is tett, hogy a Szabadságot kereszteljék Vadvirágra, a Gagarint Forrásra, az Április 4.-ét pedig Vásárhelyire. Ezek persze csak ajánlások voltak, mivel a képviselők azt várták, hogy az érintettek mondják ki a végső nevet. Mivel a batidai válaszolók többsége elégedett a mostani utcanévvel, a háromból kettő nem változik. A közgyűlés ugyanis úgy határozott, hogy az Április 4.-ből mégis Vásárhelyi lesz. A Szabadság névváltoztatása nem indokolt, a Gagarin helyett pedig a képviselők nem találtak jobb nevet.

Novemberben megváltoztatják

Még e hónapban Vásárhelyi utca lesz az Április 4.-ből. Azért kell vele ennyire sietni, mert a törvény szerint választások előtt hat hónappal nem lehet utcák nevét megváltoztatni, 2009 májusában pedig uniós voksolást tartanak hazánkban. Az okmányirodában ingyenesen kicserélik a mostani Április 4.-e utcaiak lakcímkártyáját. Ez összesen négy ingatlanon tizenhárom főt érint.

Olvasóink írták

 • 5. gyarmati_nő 2008. november 18. 15:30
  „Egyik elnyomóból lett másik elnyomó.”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 13. 10:27
  „Bórt búzát békességet! Jó nagy baszós feleséget! Heje haja huj! Ott egye meg a fene az utcaneveket!”
 • 3. aranka2 2008. november 12. 17:29
  „Játszadozás az utcanevekkel: tipikus politikai pótcselekvés. Valódira nyilván nem futja.”
 • 2. csavok 2008. november 11. 20:10
  „Lám megszületett a frappáns végkövetkeztetés: nem elég "kreatívak" ezek a sültparasztok.
  Talán inkább józan parasztésszel rendelkeznek kedves "lovag úr", ez nem jutott az eszébe ?! Nem szeretik a "szart" keverni feleslegesen ezek a földművesek drága doktor úr !”
 • 1. Zeus 2008. november 11. 05:29
  „Ezért kellett volna Vásárhelyen is az új utcákat virágokról elnevezni! Azok nem politikafüggők.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegyet árulnak az épülő vásárhelyi élményfürdőbe

Hódmezővásárhely - Az önkormányzat célja, hogy az 1,2 milliárdos önerő minél nagyobb részét előteremtse. Tovább olvasom