Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Berényi Károly Pro Urbe-díjat kapott Vásárhelytől

Sokoldalú, de szerény emberként ismerik Vásárhelyen Berényi Károlyt, aki munkája mellett jelentős társadalmi, közéleti szerepvállalásáról ismert. A gyermekorvos eddigi munkásságát nemrégiben ismerte el a város a Pro Urbe-kitüntetéssel.
Berényi Károly semmiért sem adná fel gyermekorvosi munkáját. Fotó: Tésik Attila
Szerény embernek ismerik a vásárhelyi Berényi Károlyt, akinek munkáját a város Pro Urbe-kitüntetéssel ismerte el. A karitatív tevékenységéről is ismert gyermekorvos számára meghatározó szüleinek, nagyszüleinek példája, s a sóshalmi gyermekkor.

– Nagyon meglepő volt, hogy fiatal korom ellenére már megkaptam ezt a jeles kitüntetést a várostól, igaz, bőven vannak már ősz hajszálaim – véli az elismerés kapcsán.

A gyermekorvost a határon innen és túl nagyon sokan a Johannita Segítő Szolgálat tagjaként ismerik. A vásárhelyi közéletben azonban elsősorban a Tiszta Lap Egyesület egyik alapítójaként, s elnökeként tartják számon.
– Kényszervállalkozó gyermekorvosként magam is végigéltem az egészségügy átalakítását, így megtapasztaltam a szakma metamorfózisát. Ezért is fordultam a közélet felé először – mondta. Tagja a Magyar Orvosi Kamara vásárhelyi vezetőségének, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének. Ő alapította meg a Hódmezővásárhely Egészségügyéért Alapítványt – mely elsősorban karitatív munkát végez a gyerekek körében. Kitalálója a „Tekerj az egészségedért" mozgalomnak, melynek résztvevői az idén tizennyolc alkalommal kerékpározták végig a város környéki nevezetességeket.

– Mi motivál a karitatív munkára? Kedvem és belső késztetésem van erre, s főleg annak örülök, ha munkámnak eredménye is van. Igaz, eljutottam már néha addig, hogy végig kellett gondolnom, melyik is vagyok igazán. A legfontosabb ezek közül a szakmám, amit sosem adnék fel, s a családom, amely nélkül mindezt nem tudnám végigcsinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóbeli alku a gyár bezárásáról

Csak szóbeli megállapodás született a Lasselsberger Hungária Kft. budapesti igazgatósága és a… Tovább olvasom