Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Bombariadó a jégpályánál

Hódmezővásárhely - Valaki kegyetlen tréfát űz a vásárhelyiekkel és a helyi rendőrökkel: tegnap újabb bombariadó volt a városban. Négy nap alatt ez volt a harmadik riasztás. A betelefonáló ezúttal a Kossuth téri műjégpályát jelölte meg célpontként.
– Ki akarna bennünket felrobbantani? – kérdezte egy hatéves forma kislány Vásárhelyen, a Kossuth téren. Rutinos olvasóink már kitalálhatták: tegnap újabb bombariadó volt a városban, és a fenyegetőző most a főtéren felállított műjégpályánál helyezett kilátásba detonációt. A bejelentés délután 2 órakor érkezett.

A vásárhelyi rendőrkapitányság munkatársai pillanatok alatt a helyszínen teremtek, a jégpályáról mindenkit leparancsoltak, és lezárták a Kossuth teret. A gyakorlatnak megfelelően bombakutatók keresőkutyával vizsgálták át a területet, gyorsan végeztek – ezúttal sem találtak robbanószerkezetet –, mert 3 óra után már feloldották a teljes zárat. A szülőkkel és nagyszülőkkel érkező kicsik arra vártak, hogy a gép végezzen a jégfelújítással, és újra korcsolyázhassanak.

– A bombariadóról itt a téren hallottam – mondta a 61 éves Égető Mihály, aki unokájával érkezett –, messziről láttuk a villogó rendőrautókat, járőrkocsikat, de mire ideértünk, már elmentek. Korábban nem fordult elő ilyen a városban, most pedig lassan minden napra jut egy bombariadó. Felháborító! Nem tudom, milyen ember lehet az, aki ezzel szórakozik.

– Furcsa, hogy ilyen megtörténhet  – mondta Mihály bácsi unokája, a 8 éves Cordner Charlotte, aki téli vakációra jött Angliából nagyszüleihez –, a napokban már voltam a pályán, és nagyon várom, hogy végre újra korizhassak.

Alig fejezte be a mondatot, már mehetett is, még 4 óra sem volt, mikor a kicsik és a nagyobbak ismét birtokba vehették a jeget. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: ebben az ügyben is eljárást indítanak, közveszéllyel való fenyegetés miatt.

Négy nap alatt három

Vásárhely mozgalmas időket él: négy nap alatt három bombariadó volt a városban. Az elsőnél (december 30.) az OTP-t, a másodiknál (december 31.) az UniCredit-fiókot, a tegnapinál pedig a Kossuth téri műjégpályát jelölte meg célpontként az ismeretlen telefonáló.

Olvasóink írták

 • 6. cikicakk55 2009. január 13. 17:05
  „Remélem elkapják azt az idiótát,mert,hogy nem normális az biztos.”
 • 5. kobold 2009. január 05. 17:22
  „remélem ez a barom ugyan az aki az előzőket is bejelentette
  azért irom ezt, mert bizom benne, hogy több ilyen idióta nincs az
  egész megyében.”
 • 4. rew 2009. január 05. 15:52
  „remélem vhogyan megfogják a barmot.
  Újra megnyitnám recsket.”
 • 3. Én2 2009. január 05. 15:32
  „Az a baj, hogy sok szabadideje van az illetőnek és unalom űzőnek tartja. Hülye dolog, adnék neki több tippet mivel foglalkozzon inkább.”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 05. 10:33
  „Úgy látszik hogy vannak még ráérő barmok! Ekkora nagy baromságot! Melyik hülye baromnak vólna ennyi esze hogy felakarna robbantani egy gyermekekkel tele műlyégpályát???? Ez a valaki egy pihent agyú eszlős állat!!!! Nagyon gyenge az erre vonatkozó tőrvény hogy meg mernek ilyeneket csinálni.Mondlyuk ha életfogytiglanra ítélnék az ilyen őrűlteket akkor biztosan jobban fontolóra vennék hogy ilyesfalyta ilyeszgetéseket eleresszenek!!!!”
 • 1. .suhym. 2009. január 04. 07:22
  „Újabb divat üti fel fejét kis hazánkban!:((

  Remélem, ezeket az agyament riogatókat elkapják, és iszonyatosan megbüntetik!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szénkereskedéstől a festményekig

Hódmezővásárhely - Hazánk egyik legismertebb műgyűjtője, műkereskedője Klein Mózesként látta meg a napvilágot, de Nemes Marcellként ismerte meg a szakma. Tovább olvasom