Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Bútorokat hozott lapunk Jézuskája

Bútorokat, ágyakat ajándékozott kiadónk a négy gyermekét szerény körülmények között nevelő vásárhelyi Márkusné Kerekes Annának. A teherautónyi szállítmányt tegnap vitte el ingyen a Kert utcai házba a Hód-Trans Kft.
Ferenc, Ádám Jenő, Dóra és Annamária Fotó: Tésik Attila
Az édesanya nem volt otthon: néhány napja elesett kerékpárral, olyan szerencsétlenül, hogy eltörött a lába, meg kellett műteni. A rokonság segít a gyerekeknek, és a legnagyobb lány gondoskodik a testvéreiről.

Igazi karácsonyi meglepetést okozott a lapunkat megjelentető Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó tegnap délelőtt a vásárhelyi Márkusné Kerekes Anna családjának. A Hód-Trans Kft. ugyanis ekkor szállította ingyen a bútorokból álló ajándékunkat a Kert utcai házhoz. A négy gyermek volt otthon: a 12 éves Ferenc, a 10 éves Ádám Jenő és a 9 éves Dóra éppen az ebéd elkészítésében segített a legnagyobb testvérnek, a 17 éves Annamáriának. Csokis tejberizst főztek: a fiúk nagy buzgalommal tördelték a csokimikulásokat. A gyerekeket egyedül nevelő és iskoláztató édesanyát az előző héten baleset érte: úgy esett el kerékpárjával a jégen, hogy a kórházban meg kellett műteni eltört jobb lábát. A vese- és szívbetegséggel is küszködő asszony – akinek jobbulást és kellemes ünnepeket kívánunk olvasóink nevében is – a kórházban fekszik.

– Nem tudtuk még meglátogatni, a kisebb testvéreimet nem engedik be a kórházba, én meg nem hagyhatom őket idehaza egyedül – magyarázta az Eötvös szakközépiskolában tanuló Annamária.

A gyerekek ujjongtak, amikor két rokonuk segítségével a folyosóra kerültek a bútorok. A három vadonatúj heverő, a kétajtós szekrény, a rozsdamentes mosogatóval felszerelt konyhaszekrény, illetve a műanyag asztal, a vele járó három szék, a konyhaszekrény felső fali része, az ebédlőasztal és a két pad. A fiúk örültek, hogy szép asztalnál játszhatnak és tanulhatnak, míg Dóra a heverőknek örül leginkább. Az öttagú család ugyanis eddig három ágyon aludt, a kisebbek és édesanyjuk a dupla ágyon osztoztak éjszakánként.

– Gyakran átrendezzük – mutatott a ház egyetlen szobája felé Feri, majd Ádám hozzátette: így legalább nem unalmas, s többször is sikerült meglepniük vele édesanyjukat. A fiúk bizonygatták, gyakran segítenek mamájuknak, leginkább takarítani szeretnek, de nem ijednek meg másféle házimunkától sem.

A bútorokat a rokonok segítségével rendezik majd el a szoba-konyhás lakásban, hogy karácsonykor már igazán otthonosan mozogjanak majd köztük.
– Nagyon várjuk már haza anyut – mondták a gyerekek, akiket rokonaik naponta látogatnak ezekben a napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódfó: tíz új munkahely

Január első napjától 10 új munkahellyel bővülhet a vásárhelyi Hódfó Szociális Foglalkoztató, miután… Tovább olvasom