Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Csaló tűzifaárusok házaltak Vásárhelyen

Vidéki árusok olcsó fával házaltak Vásárhelyen és környékén, ám a kialkudott, kifizetett mennyiségnek csak körülbelül a felét borították le teherautójukról. A csalókat a rendőrség gyorsan elfogta.
Teherautóról árulták tűzifát a napokban Vásárhely több utcájában is vidékről érkezett árusok. A tűzrevalót valamivel olcsóbban kínálták a tüzépes árnál, így voltak, akik vásároltak tőlük.

A fával megrakott teherautó a Zivatar utcába is bekanyarodott, s a harsányan kínált portékára itt is akadt vevő. Gyorsan ment az alku, s hamar megszületett az egyezség negyvenmázsányi fa adásvételéről. A vevő csak akkor döbbent rá, hogy átverték, amikor a fa behordásához segítségül hívott ismerős közölte vele, hogy a kifizetett mennyiségnek csak körülbelül a felét borították le az eladók a gazda kapuja elé. Az árut ugyanis eladáskor senki sem mérte le.

Az átvert vevő azonnal értesítette a városi rendőrkapitányságot, s a járőr a közelben hamar el is fogta az árusokat, egy harminc esztendős nádudvari nőt és egy férfit. Ellenük csalás vétsége miatt indult eljárás.
Hasonló módszerrel próbálkoztak ismeretlen mozgóárusok a napokban a vásárhelyi tanyavilágában is. Így Sóshalmon is ajánlottak olcsó tűzrevalót. Az üzletet azonban nem kötötték meg. Az óvatos gazda ugyanis közölte, hogy a közelben van egy mázsa, ahol le lehet mérni a

vásárolt mennyiséget.
A rendőrség kéri, hogy akinek hasonló „jó vételt" kínálnak, az mérés nélkül senkivel se kössön üzletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret avattak az első napon a Szántó Kovács-iskolában

Játszóteret avattak az első tanítási napon Vásárhelyen, a Szántó Kovács János Általános Iskolában.… Tovább olvasom