Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Csatornaberuházási tájékoztató Mindszenten

Mindszent - Az elmúlt héten kaptak értesítőt a mindszentiek a szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat beruházásáért felelős víziközmű-társulattól, hogy mikor és milyen formában – lakáskasszával egy összegben 160 ezer, anélkül 200 ezer, valamint havi 2085 forintos részlet – lehet fizetni a hozzájárulásokat.
A társulat ügyintézője március 26-ától fogadja az embereket a helyi okmányiroda 11. számú szobájában, és április 15-éig mindenképpen meg kell kezdeni a befizetést. Sokan már elkezdték. A pénzzel a lakosság és a város képviselő-testülete előtt minden évben elszámolnak az illetékesek.

Hevesi István, az intézőbizottság elnöke cáfolta azt a városban terjedő hírt, hogy a befizetendő összeget csak a szennyvíztisztítóra fordítják, természetesen az egész beruházás költségeinek önrészét fedezi. Akik annak idején nem léptek be a víziközmű-társulatba, azokkal szemben a kényszertagság lépett életbe – a csatornázott ingatlanok kivételével –, így a hozzájárulás számukra is kötelező, csupán az említett módozatok közül választhatnak.

Olvasóink írták

  • 2. ziza1 2008. április 02. 10:13
    „Hevesi úr által aláírt és lakosoknak küldött papirjában pedig pont az van írva, hogy a pályázati pénzt csak a csatornázásra lehet felhasználni. Akkor miből épül a szennyvíztisztító? Személyszerint nekem (ismerőseimnek) az a fenntartásom a csatornázással kapcsolatban: a következő testületre (2010), mennyire lesz kötelező érvényü a csatornázás folytatása. Miért nem jelent meg sehol a tájékoztatás arról, hogy március 15-ével pontosan mennyien vannak még benne, mert MH-ben megjelent tájékoztatás (80 fő lépett vissza) nem igazán fedi a valóságot, habár nem tudom mikori adat, hiszen csak az én ismeretségi körömben van ennyi. A bennmaradók befizetése elegendő-e az önrészhez? stb. Gondolom, ha a jegyző havonta háromszor tudja tájékoztatni a lakosságot a fogadóóráiról, akkor ez is megér egy darab papirt. Egyébként drukkolok.”
  • 1. Oláh Árpád 2008. április 02. 06:59
    „Végre valami mozdul valahova és tessék mondani a pályázatot megnyertük?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely: irodaházból társasház

Hódmezővásárhely – Még tavaly megvásárolta a vásárhelyi önkormányzat az egykori… Tovább olvasom