Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Csemperagasztóból készíti szobrait Annus Gábor

Mindszent - Teljesen átalakította az egykori Horváth Gyula utcai ciszternát a mindszenti Annus Gábor.
A helyi Perspektív alkotókör tagja a nap 24 óráját a „művésztelepen" tölti, ahol az alkotásait bármikor meg lehet tekinteni, a kapu mindig nyitva áll. Az épületet nem lehet eltéveszteni: a kerítés, a ház oldala oxidáltréz színű, és tulajdonosa különböző díszekkel ékesítette.

Az udvarban szobrok sorakoznak. – Nincs kedvencem. Számomra mindegyik nagyon kedves alkotás – mondja a művész, miközben mutatja, hogy már készül a nagy műterem. Nem akármiből: gumiabroncs, fólia, háló és csemperagasztó. A saját munkái mellett gyerekekkel is szívesen foglalkozna. – Már a múlt nyáron is jöttek volna tanulni, de amíg nem tudok nekik esőmentes helyet biztosítani, addig nem merek belevágni – folytatta Annus Gábor, aki azt tervezi, hogy szabadidőparkot alakít ki.

Az udvarban szobrok sorakoznak, az alkotásokat bármikor meg lehet tekinteni. A szerző felvétele
Az udvarban szobrok sorakoznak, az alkotásokat bármikor meg lehet tekinteni. A szerző felvétele

Jelenleg egy étteremnek készít vendégcsalogató szobrot, valamint a hét törpéből Szundi és Tudor hiányzik, ezek szintén félkészen állnak a telepen.

– Minden csemperagasztóból készül, könnyebb vele dolgozni, mint gipsszel – mondja a 65 éves alkotó. A turisták is gyakori vendégek nála. – Voltak itt már az ország, sőt a világ különböző pontjairól is, amit a vendégkönyv is bizonyít – mondja, és közben büszkén lapozgat az emlékkönyvben. Az alkotásokat el is adja, a pénzt anyagvásárlásra fordítja. Mindszent városának is adományozott már: a kompon, a kápolnán és több kúton is látható a keze munkája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápának másolta a Bibliát a Kankalin is

Eredetileg Benyik György teológus kezdeményezte a Biblia-másolást még 1983-ban az általa szervezett lelki táborokban. Tovább olvasom