Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Csúszik Dávid szívműtétje

Hódmezővásárhely - Bakteriális fertőzést kapott a vásárhelyi szívbeteg Horváth Dávid, akit ezért még mindig nem műtöttek meg. A szerény körülmények közt élő 12 éves kisfiúért és nagymamájáért tavasszal összefogtak olvasóink, egy nyugdíjas asszony pedig most is segíti a családot.
Még mindig nem műtötték meg a vásárhelyi Horváth Dávidot. A 12 éves szívbeteg kisfiú bakteriális fertőzést kapott, a szövődményveszély miatt halasztották el az ötödik operációt. Korábban írásaink hatására az egész ország megmozdult Horváth Lajosnéért, Terikéért és unokájáért. A kisfiú az összefogásnak köszönhetően jutott biciklihez is – a vásárhelyi Hódfó Szociális Foglalkoztató 200 dolgozójának jóvoltából.

– Rengetek gyógyszert kapott, hogy meggyógyuljon, antibiotikumokat szedett. Úgy tűnik, lassan készen áll a szervezete a műtétre – mondta a nagymama.

Dávid iskolába jár, és most leginkább az foglalkoztatja: ha megműtik, nem focizhat majd. Folyamatosan arról faggatja nagymamáját, mennyi ideig kell lemondania a futballról.

Dávid mozgásigénye olyan nagy, mint bármely 12 éves kissrácé. Fotó: Tésik Attila
Dávid mozgásigénye olyan nagy, mint bármely 12 éves kissrácé.
Fotó: Tésik Attila

Horváthékat rendszeresen látogatja egy vásárhelyi nyugdíjas asszony. Dávidnak és Terikének ő az állandó jótevője, aki azonban nem akart szerepelni a lapunkban. A nagymama is csak szűkszavúan beszélt róla.

– Hetente eljön hozzánk, ilyenkor főként húst, mosóport kapunk tőle. Azt mondja, szeretné, ha Dávid rendes ételhez is jutna. Előfordul, hogy felhív, majd együtt megyünk vásárolni. Megkérdezi, mire van szükségünk, és megveszi. Dávidot leginkább gumicukorral kényezteti – mesélte az unokáját egyedül, nagyon szerény körülmények közt nevelő Horváthné.

Olvasóink írták

  • 1. Filctoll 2009. szeptember 23. 15:31
    „Ez az ország szégyene, a szegénység. lassacskán már mindenkinek mindent úgy kell összekoldulniuk!
    Dávidnak jobbulást és teljes felépülést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a vérző betörőnek

Felfüggesztett börtönre ítélték a szombati vásárhelyi betörés elkövetőjét. Tovább olvasom