Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Diákzsaruk segítenek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Míg az óvodások Rosszcsont Ricsivel és Rendőr Robival ismerkednek, addig az iskolások diákzsaruk lehetnek abban a 2012 áprilisáig zajló programban, amelynek megvalósítására közel 3 millió forintot nyert a vásárhelyi rendőrkapitányság.
Az elmúlt években duplájára emelkedett a fiatalkorúak által elkövetett erőszakos, garázda bűncselekmények száma a kistérségben – hangzott el tegnap Vásárhelyen. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola, Óvoda könyvtárában Rádi Norbert vásárhelyi rendőrkapitány arról tájékoztatta az újságírókat és a pedagógusokat, hogy közel 3 millió forintot nyertek az Válaszutak–Válassz utat! című projekt megvalósítására, amellyel alternatívát szeretnének kínálni a fiataloknak. A 2012 áprilisáig a kistérségben zajló programban összesen 13 óvoda, 24 általános és 6 középiskola vesz részt.

– Az óvodások megismerkedhetnek Rosszcsont Ricsivel és Rendőr Robival. Vásárhelyi specialitásként pedig diákzsarukat keresünk, akik a hetedik, nyolcadik és kilencedikesek közül kerülnek majd ki, és kortárs képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy átadhassák a bűnmegelőzésben szerzett ismereteiket. 30–35 diákzsarut választunk ki, akik 1750 kortársuk felé közvetítik majd a pozitív magatartásformákat – magyarázta a rendőrkapitány.

Oda kell figyelni a gyerekekre – hangsúlyozta a tegnapi sajtótájékoztatón Mózesné Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Úgy vélte, sok esetben ugyanis a fiatalok nem tudják szétválasztani, hogy mi számít még diákcsínynek és mi bűncselekménynek.

Olvasóink írták

  • 2. booo 2011. november 03. 09:45
    „1. Nostradamus - Nagyon igazad van!”
  • 1. Nostradamus 2011. október 30. 07:27
    „Ez is valami, de elsősorban a csalásnak kellene őket nevelni. Sajnos, egyre többen nem teszik, csak a világra pottyantják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diana, az ezüstérmes koronaépítő

Második helyezést ért a Prágában megrendezett nemzetközi fogtechnikai versenyen Budai Diána, a vásárhelyi Kalmár-tagintézmény diákja. Tovább olvasom