Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Diónyi mesék Diónyi Színpadon

Hódmezővásárhely - Diónyi Színpad néven néhány hónapja létezik a vásárhelyi Diószegi Ágnes és Kelle Jázmin kis társulata, amelyben Dió és Jázmin bábszínészek, szervezők, meseírók, rendezők egyszerre.
A Diónyi Színpad márciusi debütáló előadása a Csibés mese volt, melyet a Janikovszky Éva Óvodában már közösen adtak elő. A kicsik személyesen köszönték meg a játékot a bábosoknak, rajzokkal kedveskedtek a páratlan élményért. 

osztatlan sikert arattak előadásukkal a szegedi Grand Caféban is, ahol közel 60 fős közönség előtt játszottak.
osztatlan sikert arattak előadásukkal a szegedi Grand Caféban is, ahol közel 60 fős közönség előtt játszottak.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Diószegi Ági 12 évig volt a szegedi Kövér Béla Bábszínház színésze, tavaly nyáron gondolt egyet, és kilépett a társulattól azzal a céllal, hogy végre saját terveit, álmait valósítsa meg bábszínészként. Az óvónői végzettséggel is rendelkező Dió szerint a bábjáték nemcsak a kicsiknek szól, a fogékony felnőttek legalább annyi örömet, mondanivalót fedezhetnek fel egy jól megírt és előadott bábjátékban, mint a gyerkőcök.

A hang, a díszlet, a bábok, a történet varázsa együttesen hat a nézőre, mégsem hasonlítható össze a színházzal, hiszen itt a néző fantáziájára jóval nagyobb szükség van. A két gyermekes anyuka szerint igény van a bábszínházakra, de keveseknek jut rá pénze. Szerencsére sok óvoda él a bábelőadások lehetőségével, így a kicsikkel könnyebb megismertetni és szerettetni a műfajt.

Ági és Kelle Jázmin színpada mégsem a klasszikus bábszínházi hangulatot adja, hiszen semmiféle technikai berendezésük nincs, sem fény, sem hangosítás, mégis igazi színházi hangulatot eredményez. A legfontosabb az, hogy az előadások interaktívak, „tapinthatóak", meghittek legyenek, és egyénileg tudjanak hatni a nézőre. Saját meséket adnak elő, amiket egy hónap alatt állítanak színpadra. A Kőmese díszletét és bábjait Szűcs Dorottya készítette, Tóth Andrea a Csibés mesék társ- alkotója volt.

Diónyi Színpad - Csibés mese (ajánló)


Távoli céljuk, hogy egy „befogadó házat" hozzanak létre, ahol a legnagyobb szerep a mesének és a báboknak jutna, de koncertek, kiállítások, mások előadásai is jól megférnének egymás mellett. Most viszont az április 20-i füvészkerti előadására koncentrálnak, ahol a szelektív hulladékgyűjtés apropóján Papírpömpikével ismertetik meg a gyerekeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turkálóban is megnézik az árakat

Már a turkálókban is meggondolják a vásárlók, mennyit költenek ruhákra. Legtöbben a fizetéshez időzítik a „vadászatot" - és az akciókhoz. Tovább olvasom