Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Dolgos pedagógusnyár

A ballagással nem ér véget a pedagógusok munkája. Egymást követik a különféle értekezletek, továbbképzések. Ezután sok helyen, ahogy Mártélyon is, a tanárok nyári táborokban felügyelnek a diákokra. Augusztus elején jut idő pihenésre, majd huszadika körül már készülni kell a következő tanévre.
Bérczi tanárnő a gyerekekkel. Fotó: Tésik Attila
Júliusban sem csöndes a mártélyi iskola. Negyvennégy kisdiák vidám nevetésétől, játékától hangos most is az intézmény. A színjátszó táborban három pedagógus felügyel rájuk.

– A tanulók nem, de mi június végéig jártunk még az iskolába, szinte mindennap. A ballagás után tanévzáró értekezletet tartottunk, majd az elmaradt adminisztrációs ügyeket kellett elintéznünk. A továbbképzésünket is ekkor tartottuk – mondta Bérczi Tamásné igazgatónő, magyar–orosz–német szakos tanár.

Jelenleg a táborosokra felügyel. Számos programmal szórakoztatják a diákokat – az igazgatónő például kosarazni tanítja a lányokat. Ezenkívül az osztályával nyári ügyeletet is tart. Ez azt jelenti, hogy a vakáció alatt is bejárnak az iskolába, rendben tartják az udvart és a környékét.

Augusztus elejére már pihenőt engedélyez magának Bérczi Tamásné. Családjával a horvát tengerpartra megy nyaralni. Sokáig nem maradhat, mert 23-án már várja az iskola, hiszen készülni kell a következő tanévre.
Kolléganőjének, a matematika–kémia szakos Pappné Ibolyának is munkával telik a nyár egy része. Elsősorban ő is a nyári táborban segít.

Benkő Brigitta magyar–ének szakos tanár húsz éve van már a pályán. Nyaranta sem próbál ki más munkákat. Ennek egyik oka, hogy olyan rövid az a két hónap, ami a rendelkezésére áll, hogy nem érdemes alkalmi állást keresnie.
– A színjátszó táborban viszont szívesen dolgozom. Ma már nemcsak mártélyi, hanem vásárhelyi kisdiákok is akadnak a rendszeresen visszatérő táborlakók között – mesélte.

Az idén nyáron Poroszló a tanárnő és családjának úti célja. A Tisza-tó partján üdül majd lányaival, férjével, illetve egy kisebb baráti társasággal. Tréfásan megjegyezte, hogy a program nem más, mint hassüttetés és halsütés. Az utóbbi csak akkor áll, ha a fiúknak sikerül valamit kifogniuk a tóból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülőfaluját elvitte a Temes

A Vajdaságban született, a második világháború alatt azonban kalandos úton elhagyta otthonát Visky… Tovább olvasom