Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Egy éve üresen áll az elhanyagolt telek

Két éve még játékbolt és fodrászat, illetve önkormányzati bérlakások voltak a vásárhelyi Szent Antal utcai régi épületben. Tavaly azonban elbontották az egészet, mert a helyére modern, 30 lakásos társasház épülne. A 2500 négyzetméteres telek azóta üresen áll a város szívében, mert a leendő épület terve nem felelt meg a műemlékvédelmi hatóságnak, így újra el kell készíteni.
A deszkakerítés mögött gaz és építési törmelék borít mindent. Fotó: Karnok Csaba
Ócska deszkákból, lécekből álló kerítés próbálja meg elfedni a kíváncsi szemek elől a vásárhelyi Szent Antal utca elején álló üres telket. A 2500 négyzetméteres porta közepén egy óriási fa áll, s alatta már néhol ember nagyságú a gaz, illetve a törmelék- és a szemétkupac.
Korábban itt egy régi ház állt, amelyben játékbolt és egy fodrászat működött. Az üzleteken kívül pedig önkormányzati bérlakásokat is kialakítottak benne.

– Az utolsó bérlőnek még 2004 végén mondtunk fel, s felajánlottunk neki a Szabadság téren egy csereingatlant, amelyet el is fogadott. A két üzlet már hamarabb bezárt – tudtuk meg Ambrus Norberttől.
Az önkormányzat lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetője hozzátette, hogy még 2005-ben elbontották az egész épületet.

Az ingatlan azóta a KPH-Invest Kft. tulajdona. Balla Zsolt, a cég képviselője azt nyilatkozta lapunknak, hogy egy 30 lakásos társasházat terveznek a telekre. A lakások alatt üzlethelyiségeket, belül pedig egy mediterrán udvart kívánnak kialakítani.

A telek azért áll még mindig üresen, mert a műemlékvédelmi hatóság visszadobta az építési tervet. Fotó: Karnok Csaba
– Az építkezést már az idén el akartuk kezdeni, de a benyújtott terveket nem fogadta el a műemlékvédelmi hatóság. Arra hivatkoztak, hogy a város szívében létesítendő új ház ebben a formában nem harmonizál a környezetével, ezért újra kell terveznünk – árulta el a cég munkatársa. Az épület jóval magasabb lett volna, mint a körülötte állók, és takarta volna a közeli templom tornyát.

A KPH-Invest Szentesen is épít egy hasonló társasházat. Ott minden hatóság megfelelőnek találta a terveket, s már ezen a hét végén tető alá is kerül az épület.

Erre Vásárhelyen egyelőre várni kell. Balla Zsolt abban reménykedik, hogy az új terven már semmit sem kifogásol a szakhatóság, s ha minden jó megy, akkor a jövő év elején indulhat is a munka a Szent Antal utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabáni nap

A tabáni nap sztárvendége a Hip Hop Boyz volt szombaton. A hagyományos vásárhelyi Damjanich utcai… Tovább olvasom