Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy kilométer gyaloglás - kerettel

Hódmezővásárhely - Egy kilométert gyalogolnak mankóval, járókerettel a főút melletti buszmegállótól a kakasszéki gyógyintézetbe a páciensek.
A keskeny út, valamint a buszforduló hiánya miatt a járatok nem tudják beszállítani a betegeket. Ez a szakasz az államé, és információink szerint a felújítások során a rangosabb utak élveznek előnyt.

Két mankóval bicegte végig az egy kilométert a főút melletti buszmegállóból a gyógyintézetig minap egy fiatalasszony – mérgelődött Kisvárdai Sándor, a vásárhelyi Erzsébet-kórház kakasszéki rehabilitációs és reumatológiai intézetének kapujában. A 67 éves férfit kérdezni sem kellett, vehemensen panaszkodott, hogy a keskeny bekötőút, a buszforduló hiánya miatt a betegek és a dolgozók egy része is gyalogolni kényszerül. Sándor maga is járókerettel tud csak közlekedni. Szerencséjére azonban ismerőse, a szintén páciens Héjas Béla autóval hozza. Baráti segítség híján azonban ő is csak a járókeretére támaszkodhatna.

Kisvárdai Sándor csak járókerettel tud menni. Hiányolják a buszt a gyógyintézet betegei. Fotó: Tésik Attila
Kisvárdai Sándor csak járókerettel tud menni. Hiányolják a buszt a gyógyintézet betegei. Fotó: Tésik Attila

– Nem hiszem el, hogy olyan nagy dolog lenne megoldani az útszélesítést. Legalább reggel és este be kellene jönnie a busznak. Évtizedekig buszsofőr voltam, még most is be tudnám hozni a járatot – állapította meg indulatosan Sándor.

A keskeny út problémája évtizedek óta megoldatlan. Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója is tisztában van ezzel. Megtudtuk: egy rövid ideig saját kisbusz ment ki a főúthoz a rászoruló betegekért. Ennek költségét az intézmény állta. A gazdasági nehézségek miatt viszont be kellett szüntetni a járatot. A főigazgató hangsúlyozta: állami fenntartású útról van szó, az önkormányzat csak szorgalmazni tudja a beruházást. Megjegyezte, ennek ellenére szerepel a fejlesztési terveik között. Az épület előtti esetleges buszforduló kialakítása szorosan kapcsolódhatna az intézmény környékének rehabilitációjához.

Információink szerint a kakasszéki út forgalma elenyésző ahhoz, hogy a fenntartó Magyar Közút a közeljövőben szélesítse az egy kilométeres szakaszt, vagy buszforduló épülhessen a gyógyintézet közelében. Az állami felújítások során az ennél jelentősebb forgalmat lebonyolító, rangosabb utak élveznek előnyt.

Olvasóink írták

 • 2. jégcsappp 2009. július 05. 16:21
  „Mindenkinek van ma már kocsija????Műtött lábbal hogy gyalogol?
  Vagy fogad kocsit vagy otthon marad.
  Felháborító ,az új épület elkészült és a busz 2009-ben sem jár be!
  Erre nincs pénz?Legyen ,könyörgöm legyen!”
 • 1. VásárhelyiÁgi 2009. július 04. 08:50
  „Ugyan miért költene erre az állam?
  Aki oda utazik, az már nem hoz hasznot az országnak.
  Vagy a rehebilitáció része az egészségügyi séta is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belépőjegy

Hódmezővásárhely - Az áfaemelés ellenére nem kell többet fizetni a múzeumi belépőjegyekért. Tovább olvasom