Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Egyirányú a vásárhelyi kórház utcája

Hódmezővásárhely - Csak a Zrínyi utca felől lehet behajtani a Dr. Imre József utcába, ugyanis egyirányúsították a vásárhelyi kórház főbejáratához vezető utat.
Erre azért volt szükség, mert a szűk utcában a szabálytalanul várakozó autóktól a mentők alig fértek el. Most a jobb oldalon parkolókat alakítottak ki, főleg mozgáskorlátozottaknak.

Sokan még rutinból vezetnek a vásárhelyi Dr. Imre József utcában, és a tiltó tábla ellenére behajtanak a Hősök tere felől az Erzsébet-kórház utcájába. Dezső József városi rendőrkapitány a napokban maga is mintegy fél órát állt az újonnan kitett behajtani tilos táblánál, s ezalatt 10-12 autós akart befordulni szabálytalanul. Az alezredes elmondta: egyelőre nem szankciókkal, hanem fokozott rendőri jelenléttel és figyelmeztetéssel akarják rászoktatni a járművezetőkre az új forgalmi rendet.

– Régi probléma, hogy a megállni tilos tábla ellenére a kórházba igyekvők többsége az utca jobb oldalán állította le szabálytalanul az autóját. A szűk utcában ezért a mentők alig fértek el a parkoló kocsiktól, mivel kétirányú volt a forgalom. Ezért kellett változtatnunk – tudtuk meg Ékes Józseftől, a közterület-felügyelet vezetőjétől. A szakemberek ezért úgy határoztak, egyirányúsítják a Dr. Imre József utcát. Mostantól csak a Zrínyi utca felől lehet behajtani, a Hősök terénél pedig kihelyezték a behajtani tilos táblát. Ezután már legálisan is meg lehet állni az utca jobb oldalán.

A kórház kapuja közelében nyolc mozgáskorlátozott parkolót is kialakítottak. Az utca alsó szakaszán viszont már nem lehet megállni, ezt várakozni tilos tábla is jelzi. Itt azonban a bal oldalon lévő régi parkolót is igénybe vehetik a kórházba érkezők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi kompenzáció a háziorvosoknak

Hódmezővásárhely - A befizetett iparűzési adó terhére – ebből 5 millió 200 ezer forintot… Tovább olvasom