Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Elharapózott vámpírvetélkedő

Hódmezővásárhely - Tizenöt csapat részvételével országos műveltségi vetélkedőt rendeztek Hódmezővásárhelyen, az Eötvös József középiskolában.
Ilyen volt már néhány a történelemben – olyan azonban még nem nagyon, hogy egy amerikai sikerkönyvből és a belőle készült filmsorozatokból, mozifilmekből készüljön kérdéssor a résztvevőknek. A verseny a házigazda Eötvös-iskolában elharapózott – vámpírtörténet lévén akár szó szerint is érthető – Alkonyat-őrületből indult el. Pap Éva, a vetélkedő szervezője, az iskola könyvtárosa elmondta, annyit beszélgettek a gyerekekkel a filmről és a könyvről, hogy egy nap ő is megnézte az egyik epizódot. Másnap már Alkonyat-olvasókört szervezett, együtt nézik a filmeket, olvassák a könyveket, értékelik a történéseket. Ez adta az alapot a vetélkedő megszervezéséhez, amely az interneten indult.

Véresen komoly. Az országos verseny csapatai Meyer-kvízt oldottak meg, maszkot festettek. Fotó: Domonkos Sándor
Véresen komoly. Az országos verseny csapatai Meyer-kvízt oldottak meg, maszkot festettek.
Fotó: Domonkos Sándor

A pénteki döntőben többek között Meyer-kvízt, vámpírmatekot kellett megoldaniuk a csapatoknak, de a feladatok között maszkfestési verseny és vámpírföldrajz is szerepelt. A szervezők arra is figyeltek, hogy ne csak a modern kori vámpírológiából legyenek perfektek a versenyzők: Vlad Tepes legendája, Lugosi Béla alakításai, Stephen King idevágó kötetei szintén szerepeltek a kvízekben. A vetélkedőt végül a vásárhelyi Banyák csapata (Mihály Edit, Juhász Leona és Asztalosné Dékány Anita tanárnő) nyerte. Pap Éva elárulta, a sikeren felbuzdulva jövőre a Harry Potter-sorozatra, két év múlva pedig A Gyűrűk Ura-trilógiára épülő vetélkedőt szerveznek.

Elharapózott vámpírvetélkedő Vásárhelyen. Fotó: Domokos Sándor (galéria)

Olvasóink írták

 • 5. Tyt 2011. február 24. 09:30
  „Lehet Harry Potternek nagyobb sikere volt, mint a Kukorica Jancsinak? :)”
 • 4. Dongó 2011. február 24. 06:16
  „Kedves CsakÉnVagyok!
  Idézem önmagam:"Tévedés ne essék, nem hibáztatom Pap Évát"
  Az én kifogásom az, hogy Magyarországon szinte szégyen magyar irodalommal foglalkozni. Akkor, amikor a televízióban vetített filmek 95%-a amerikai, mondhatni szenny, akkor az én véleményem, de csak az én véleményem az, hogy a magyar irodalmi alkotásokkal többet kellene foglalkozni. Egy Harry Potter-ről többet tud a gyermek, mint Kukorica Jancsiról. Még egyszer!! Ez a rendszer hibája és nem Pap Éváé, minden tisztelet mellett mondva. Szerintem nem rosszabb foglalkozni a magyar irodalommal, mint az utcán lófrálni, drogozni.
  A DM-nek nem hír, hogy magyar irodalmi vetélkedőt tartottak (sajnos nem tartottak) a Kukutyim utcai iskolában.
  További szép napot kívánva
  Tisztelettel: Dongó”
 • 3. CsakÉnVagyok 2011. február 23. 23:35
  „Kedves Dongó.
  Ez nem Pap Éva tanárnő hibája, mert itt nem arról van szó hogy ő nem ismeri ezeket a magyar irodalmi műveket, hanem ez arra a célcsoportra irányult, akik most, a Twilight könyveket filmeket olvasták,nézték. Semmi köze a magyar irodalomhoz...most ez a "populáris" a fiatalok körében, és inkább ezzel foglalkozzanak, mint az utcán üljenek,meg drogozzanak...ez meg az én véleményem. és én is a mai fiatalok közé tartozom, s attól ismerjük a magyar irodalmat is,mert mi is tanuljuk ám..:D”
 • 2. Dongó 2011. február 21. 11:42
  „Néhány tiszteletteljes kérdés Pap Évához, mint a vetélkedő szervezőjéhez: Tudja e ki volt Tímár Mihály? Tudja e ki volt Cecei Éva? Tudja e ki volt Mekcsei István? Tudja e ki volt Brazovics Athanáz? Tudja e ki volt Kárpáti János? Tudja e ki volt Baradlai Jenő? Tudja e ki volt ..., és még sorolhatnám napestig azokat a MAGYAR regényhősöket, akik a gyönyörű MAGYAR IRODALOMBAN előfordulnak. Ha valamelyik MAGYAR regényhős is megmozgatná a fantáziáját és vele kapcsolatban szervezne vetélkedőt, hát leemelném a kalapom előtte és még sokan megtennék ezt.
  Lehet, hogy ez az én általam képviselt szemlélet nem divat az Eötvösben, de én már egy ilyen begyepesedett agyú vénember vagyok, akinek még tanították a MAGYAR IRODALMAT. Tévedés ne essék, nem hibáztatom Pap Évát! Ez a rendszer hibája, amelyet mai magyar oktatáspolitikának neveznek.
  További szép napot kívánva
  Tisztelettel: Dongó”
 • 1. almaszósz 2011. február 19. 10:52
  „Még ez a cím!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai beruházás a Klauzálban

Hódmezővásárhely - Közel 11 millió forintot nyert pályázaton a vásárhelyi kistérségi társulás… Tovább olvasom