Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Engedélyek hiánya miatt csúszik a 47-es

Hódmezővásárhely - Az ígéretek ellenére még mindig nem kezdődött el Vásárhely határában a 47-es négysávúsítása. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. szerint a szükséges engedélyek beszerzése miatt akár 3-4 hét is eltelhet a munkakezdésig, de emiatt nem csúszhat a befejezés határideje.
Eredetileg idén július végén kellett volna elkezdődnie a 47-es út szélesítésének Kishomok és Kopáncs között. Július 11-én írta alá a Mota-Engil Magyarország Zrt.-vel az ezzel kapcsolatos szerződést a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., a NIF. Csakhogy a négy és fél kilométeres, kétsávos szakaszon az építési területet csak augusztus 13-án kapta meg a kivitelező. A NIF-nél a múlt hónap elején azt mondták, hogy az építkezés valószínűleg csak az augusztus 20-i ünnepek után kezdődik meg. Azóta sem történt semmi, nem vonultak fel a gépek.

– Nem jelent semmit, hogy még nem kezdődött semmiféle látványos munka, hiszen augusztus 13-a óta a szükséges engedélyek beszerzését végzi a Mota-Engil Magyarország Zrt. – mondta lapunknak Fazakas Orsolya. A NIF kommunikációs igazgatója hozzátette, a kivitelezőnek kell beszereznie a különböző dokumentumokat, s ez, ahogy más útépítéseknél, akár három-négy hétbe is beletelhet. Emiatt azonban nem csúszik a jövő novemberi átadás határideje.

A 47-es kopáncsi szakasza. Még nyomuk sincs az útépítő gépeknek. Fotó: Tésik Attila
A 47-es kopáncsi szakasza. Még nyomuk sincs az útépítő gépeknek.
Fotó: Tésik Attila

Mint emlékezetes, a 47-es négysávúsítását még az Orbán-kormány ideje alatt kezdték meg Hódmezővásárhely és az algyői híd között, s annak csak két szakasza készült el, a vásárhelyitől Kishomokig nyúló, illetve a Kopáncs és a Tisza-híd közötti. A kishomoki szakasz azért maradt utoljára, mert ott a jelenlegi pálya mellett hobbitelkek találhatók, meg kellett egyezni a tulajdonosokkal a kártalanítás összegében.

Nem vigasz

Nem csak a 47-es szakaszai épülnek hosszú évek óta. A szomszédos Orosházán tizenöt év után az idén fejezték be a várost elkerülő utat. Annak Csorvás felőli szakasza már a 90-es évek elején elkészült, ám a Székkutas felőlit csak nemrégiben adták át a forgalomnak.

Olvasóink írták

 • 8. Írástudatlan. 2008. szeptember 12. 10:55
  „Nem baj!Lessz szép élményfűrdőnk!Most ez a legfontosabb!”
 • 7. mackó 2008. szeptember 11. 12:52
  „Városunk vezetése nem akar fizetni annyit amennyit kérnek. Akkor ki a hibás.”
 • 6. seals 2008. szeptember 08. 01:17
  „Terhes.
  Kar politikat es a parthovatartozast belevinni a kiskerttulajodnosokkal valo megegyezesbe.Ott a kiskertekben sok embernek az elete munkaja fekszik,tehat ertheto,hogy nehezen valik meg tole.Ha keveset igernek kartalanitaskent,akkor meg igazuk van mert ok nem veszithetnek anyagilag a kisajatitason.Szerintem nem csak karteritest kellene ajanlani,hanem karpotlast is,hogy nemileg potolva is legyen az,hogy nem onszantukbol valnak meg a kertjeiktol.
  Sajnos,ez a hosszuranyult ide-oda tologata a dolgoknak nem csak a 47-es eseteben van,hanem mindenben,amihez csak hozzafognak.Azt mondja a kozmondas,hogy jo munkahoz ido kell,a rosszhoz meg megtobb.”
 • 5. TELSTAR 2008. szeptember 07. 16:49
  „Sejtettem, hogy megint lesz újabb indok...”
 • 4. terhes 2008. szeptember 07. 13:43
  „Mint emlékezetes, a 47-es négysávúsítását még az Orbán-kormány ideje alatt kezdték meg- írja a cikk. Tehát ki nem szerezte be a szükséges engedélyeket? Látjátok feleim, sem a fehér, sem a fekete nem mindig fehér és fekete. Most még feltenném a kérdést: azok a kiskerttulajdonosok, akik éveken át akadályozták az út megépítését, melyik párttal szimpatizálnak? A válaszuk őket minősíti és a rengeteg súlyos baleset az ő lelküket terheli.”
 • 3. Írástudatlan. 2008. szeptember 07. 10:00
  „Tovább fog tartani ez a kis szakasz felújítása mint a 4.-es metró megépítése.Már röhejes az egész!”
 • 2. mackó 2008. szeptember 06. 14:31
  „Miért a kormányt a hibás ha a papirokat évek óta nem tudták elintézni”
 • 1. Babuka 2008. szeptember 06. 14:00
  „Négy és fél km-es szakasz, jövő novemberre? Mi tart ennyi ideig? Bár ha maga a kezdés is hónapokba telik, nem csodálkozom, hogy több mint egy év múlva lesz csak kész az út...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű az egynapos sebészet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 2009. október 10-éig be van osztva az előjegyzés szerint a vásárhelyi kórház… Tovább olvasom